Aanmeten door specialisten

Zodra u contact met ons heeft opgenomen, plannen  service we samen de afspraak in. We zijn hier aardig flexibel in. Als het nodig is, meten we al vanaf zes uur ‘s ochtends aan. Ook ploegwissel tijden zijn bij ons geen enkel probleem. Het gaat er om dat uw personeel zo effectief mogelijk kan werken, zodat we onnodige kosten voor uw bedrijf voorkomen.

Het aanmeten van de otoplastieken wordt altijd uitgevoerd door één van onze gespecialiseerde otometristen. Onze otometristen zijn niet alleen specialisten in aanmeten, maar beantwoorden tegelijkertijd al uw vragen over de keuze van de modellen en de juiste filters. Ook stelt onze otometrist u en uw medewerkers gerust, mocht u het onverhoopt toch een beetje spannend vinden, wat natuurlijk niet nodig is.

Tijdens het aanmeten zorgt de otometrist ook voor de persoonsregistratie en voorlichting aan uw medewerkers. De otometrist legt uit wat het aanmeten inhoudt en vertelt over het gebruik van de otoplastieken. Het aanmeten gaat als volgt:

Harde otoplastiek

STAP 1 – CONTROLE VAN DE GEHOORGANG

De gehoorgang wordt door de otometrist gecontroleerd op eventuele zichtbare schade of aandoeningen.

STAP 2 – PLAATSEN BESCHERMINGSWATJE

Vervolgens wordt in elk oor een schuimpje geplaatst om de juiste lengte van de afdruk te bepalen en vitale delen van het gehoor te beschermen.

STAP 3 – AFDRUK MAKEN

Er wordt een twee componenten-pasta in de gehoorgang aangebracht welke gemiddeld 4 tot 5 minuten moet uitharden. Dit is het zogeheten aanmeten.

STAP 4 – AFDRUK VERWIJDEREN EN NAAR HET LABORATORIUM

Als de afdrukken voldoende uitgehard zijn worden ze uit de gehoorgang genomen en worden deze per persoon geregistreerd. De afdrukken worden in het laboratorium bewerkt en worden gedupliceerd in een harde uv-materiaal of shore soft siliconen.

STAP 5 – KLAAR

Na gemiddeld 10 tot 20 werkdagen zijn uw otoplastieken gereed voor gebruik. U kunt ze persoonlijk laten uitleveren of op laten sturen.

100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.

FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.

Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.

Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.