We weten ondertussen allemaal dat het belangrijk is om gehoorbeschadiging te voorkomen, maar wat zijn de precieze gevolgen van gehoorschade? We leggen je dat graag uit in dit artikel!

Gehooroverlast en gehoorverlies

Door te lang en te vaak in aanraking te komen met hard geluid kun je gehoorschade oplopen. Echter zijn er twee verschillende soorten gehoorschade, namelijk gehoorverlies en gehooroverlast. Gehoorverlies betekent dat je een verminderde waarneming van geluid hebt, terwijl je bij gehooroverlast juist te veel hoort. Je hersenen waarnemen dat te veel geluid.

Doofheid en slechthorendheid

Het gevolg van gehoorverlies is doofheid en slechthorendheid. Je hersenen waarnemen dan geen of nauwelijks geluid meer. Doordat het geluid op bijvoorbeeld festivals en concerten steeds hoger wordt, zien we steeds vaker dat gehoorverlies op jonge leeftijd al wordt bereikt.

Tinnitus

Tinnitus is een hoorziekte en een vorm van gehooroverlast. Bij Tinnitus komt het geluid niet vanuit buiten, maar vanuit je hersenen. Je hoort dan heel de dag door een hoge piep, een ruis of een bromtoon. Daar moet je toch niet aan denken? Voorkom dit en gebruik altijd gehoorbescherming! Vermindering van deze hoorziekte is wel mogelijk, maar het niet te genezen.

Hyperacusis

We schreven al eerder een blog over hyperacusis, maar we willen het ook graag in dit artikel nog even benoemen. Hyperacusis is ook een vorm van gehooroverlast. Je bent dan overgevoelig voor geluid, je hoort dan te veel. Normale omgevingsgeluiden zijn nauwelijks of niet te verdragen. Het geluid van het bladeren in een krant kan al erg veel pijn doen.

Voorkom gehoorschade

Wil jij graag gehoorschade voorkomen? Neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden of bekijk onze verschillende otoplastieken voor gehoorbescherming op maat!

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken van Hearings zijn specialistisch. Ze zijn uniek en op maat voor iedere gebruiker. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.

Onze klanten zeggen

“Betrouwbare partner”

“We zochten als Internationaal bedrijf een betrouwbare partner. Alpha Packaging is erg tevreden over de kwaliteit van de producten die Hearings aanbiedt. Tevens zijn we erg te spreken over de service.”

– Piet Luijkx, Operating Manager Alpha Packing

“Prima werk”

“Mijn oren zijn mijn leven, maar mijn uiterlijk vind ik als vrouw ook belangrijk. Gelukkig laat zich dat prima combineren. Mijn gehoorbescherming is als een sieraad, past super goed bij mijn kleding qua kleur en heeft toch ook een eigen persoonlijke look gekregen. En dat voor luttel bedrag meer. Prima werk Hearings. Puur persoonlijk en heerlijk genieten.”

– Herma Klok, Vrijwilligster Podium 10

“Erg tevreden”

“Wat betreft de communicatiegehoorbeschermers ben ik erg tevreden, het was even wennen, maar nu ik het product vaker heb gebruikt gaat het dragen er van steeds beter. De algemene gehoorbescherming heb ik nog niet zo vaak gebruikt maar, het is wel prettig om te constateren dat ik nu zorgeloos door de zaal kan lopen zonder mij druk te hoeven maken over de luide muziek. Conclusie: Ja, ik ben tevreden.”

– Marco Goet, Regardz Hart Van Holland


100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.


FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.


Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.


Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.