Gehoorbescherming op maat, onze website heeft niet voor niets deze naam. Gehoorbescherming bestaat in veel soorten, niet alleen op maat. Uiteraard vertellen we op deze pagina nu alleen over op maat. Universele oordopjes en oorkappen kun je ook gebruiken om je te beschermen. Als je daar iets meer van wilt weten, neem dan met ons contact op. Voor nu gaan we alles uit leggen over gehoorbescherming op maat.  Dus, wie zijn we en wat doen we eigenlijk? Maar vooral, wat is gehoorbescherming die op maat is. Welke vormen zijn er en waar moet je op letten? Hoe lang gaan ze mee? We doen dit trouwens voornamelijk voor bedrijven. Ben je voor jezelf individueel op zoek? Kijk dan even in onze webshop. Je kunt daar jouw bestelling doen en dan bij ons laten inmeten. Heb of werk je in een bedrijf? Ben je met een groep van minimaal 5 personen? Lees dan snel verder.

Wie is gehoorbeschermingopmaat.nl

Allereerst, Hearings B.V. is de drijvende kracht achter gehoorbeschermingopmaat.nl. Hearings is producent van gehoorbescherming op maat, ofwel otoplastieken. We maken ook oorafdrukken om deze te kunnen maken. Dat doen we bij ons op de zaak. Maar niet alleen daar. Meestal gaan wij naar de bedrijven toe. Dat doen we kosteloos. Zo hebben onze klanten geen  verlet. Belangrijk is dat we dit op alle tijdstippen doen. Wij bestaand sinds 2009. Sinds 2017 hebben we een megastap gezet. Productie in 3D. Dat vinden we ontzettend gaaf! Gehoorbescherming op maat

Welke vormen van gehoorbescherming op maat zijn er?

Twee. Simpel. Haha, nee we leggen het hier wat verder uit. Er zijn natuurlijk vele vormen van  op maat gemaakte gehoorbescherming. Het zit vooral in de toepassing. Of nog beter gezegd het filter. Of geen filter. Omdat er maar twee materialen zijn, moet je variëren met het filter. Dat bepaalt waar jij oren tegen beschermt. Je kunt hele zware demping nemen. Dan ben je nagenoeg altijd veilig. Je kunt ook je demping beter afstemmen. Dan heb je gehoorbescherming met spraakverstaanbaarheid. Dat is natuurlijk het allermooiste. Onze otometristen weten precies welk filter jij nodig hebt. Ze kunnen als het nodig is ook het geluid meten. Dan ben je helemaal zeker. Wil je meer van filters en demping weten? Hier lees je over gehoorbescherming en  filters. Je kunt dus gehoorbescherming op maat voor elke toepassing laten maken. Voorbeelden zijn, werk, muziek, uitgaan, slapen, motor etc.

Kies je voor een hard of een zacht model?

 

gehoorbescherming op maat zonder aanpak Er bestaan in materiaal twee vormen van gehoorbescherming op maat. Namelijk een hard en zacht materiaal. Hard materiaal is van acrylaat gemaakt. Zacht is van siliconen. Het maakt eigenlijk niet uit wat je kiest. Omdat de gehoorbescherming op maat van jouw oor gemaakt is. Daarom zit het altijd prettig. Zeker als je bedenkt dat we dit ook nog eens 3D produceren. 3D betekent een unieke, perfecte pasvorm. We scannen de oorafdrukken in. Die scans betekenen 0-tolerantie. Wat we in je oor afdrukken is dus echt de maat. Nooit meer gipsen afdrukken met verschillen in de maat. Dat komt het comfort ten goede.

Hard is glad. Dat zet sneller in het oor. Doe je ze vaak in of uit? Gebruik je ze maar af en toe? Kies dan voor harde op maat gemaakte gehoorbescherming. Ze blijven optisch ook wat schoner. Heb je een gevoelig oor? Vind je de gedachte van flexibiliteit in het oor fijn? Kies dan voor zachte.

Wat is de levensduur?

De levensduur is trouwens ongeveer even lang. Die is namelijk afhankelijk van de verandering van je oor. In je oor zit kraakbeen. Kraakbeen verandert continue. Natuurlijk is dat niet van vandaag op morgen. Gemiddeld is dat 4 jaar. Het is belangrijk om dat ieder jaar te laten controleren. Dat is trouwens ook wettelijk verplicht, zo’n lektest. Het maak niet uit of je harde/zachte gehoorbescherming op maat kiest. De vorm is de vorm. En lekkage treedt bij beide even snel op. Of even langzaam natuurlijk.

Hoe maken jullie de gehoorbescherming op maat?

Dat is eigenlijk best eenvoudig. We komen bij jouw bedrijf of club op locatie. In groepjes van bijvoorbeeld 4/5 gaan we aan tafel zitten. Dan gaan we uitleggen wat je kunt kiezen. We hebben de modellen bij. Zo kun je vastpakken en voelen. Dat is zeker zo prettig, want dan weet je wat je kiest. Als iedereen zijn of haar keuze gemaakt heeft, starten we. Natuurlijk beantwoorden we ook alle vragen over de gehoorbescherming op maat.

Als alle administratie is ingevuld, gaan we van start. We beginnen met een oorinspectie. Dat doen we om te kijken of er niet teveel oorsmeer is. Of wellicht een ander probleem. We kunnen jouw gehoorbescherming anders natuurlijk niet op maat maken. Meestal is het prima. Is er teveel oorsmeer? Dan laat je gewoon even je oren uitspuiten bij de huisarts. We meten je dan de volgende keer in.

Ziet het er goed uit? Dan zetten we in allebei de oren een watje. Dat watje is een beschermingswatje. Het is ook voor ons een lengteaanslag. Je op maat gemaakte gehoorbescherming moet namelijk lang genoeg zijn.

Als de watjes er in zitten, brengen we een 2-componenten pasta aan. Die pasta neemt perfect de vorm van je oor. Die pasta zit een minuut of 5 in het oor. Dan is deze hard en kunnen we de afdruk verwijderen. Dat is het! We hebben de afdrukken. Nu kunnen we gaan produceren.

Zoals eerder verteld doen we dat met een 3D printer. Eerst gaan we jouw afdrukken scannen op een 3D scan. Daarna wordt de gedigitaliseerde afdruk gemodelleerd in speciale software. We maken daarin alles op maat en met filter is het gehoorbescherming. Na de modellering printen we. Dan is het nog een kwestie van lakken en accessoires er bij. Inpakken en klaar is Kees!

 

Dat is hoe het werkt. Gehoorbescherming voor iedereen. Nog even alles op een rij:

 

  1. Gehoorbescherming is er in vele soorten

  2. Er zijn twee materialen

  3. Het filter bepaalt het model

  4. Inmeten is snel en eenvoudig

  5. Productie gebeurt 3D

 

Heb je vragen? Of wil je voor jouw bedrijf gehoorbescherming bestellen? Of wil je graag eerst een offerte? Neem dan snel contact met ons op. We helpen je met plezier.

METEEN EEN OFFERTE VANAF 5 PERSONEN?
“We vonden het belangrijk dat de otoplastieken hier bij ons op het bedrijf aangemeten konden worden. De prijs/kwaliteitverhouding moest ook goed zijn. De klik met het bedrijf en onze contactpersoon was perfect. In praktijk wil je dan wel zien dat je ook daadwerkelijk met het juiste bedrijf in zee gaat. Dat is uiteindelijk ook zo gebleken. Fijne communicatie en goed service.”

– Richard Marting, Kobelco Welding of Europe

“Voor ons is de prijs altijd een belangrijke factor geweest. Ook de flexibiliteit en bereikbaarheid zijn erg prettig. Natuurlijk is de kwaliteit ook belangrijk, maar dat spreekt voor zich. Wij hebben geen zorgen meer – Hearings zorgt dat het vraagstuk van op maat gemaakte oordopjes omgetoverd is tot routine.

– Hein-Jan Hoogers, TOBROCO Machines

“We zochten als Internationaal bedrijf een betrouwbare partner. Alpha Packaging is erg tevreden over de kwaliteit van de producten die Hearings aanbiedt. Tevens zijn we erg te spreken over de service.”

– Piet Luijkx, Operating Manager Alpha Packaging

BEN JE GEINTERESSEERD?

Benieuwd naar onze actie?