fbpx

ISOtunes zijn gehoorbeschermers van Haven Technologies, een bedrijf in consumentenveiligheidsproducten gevestigd in Carmel, Indiana. In september 2016 zijn ze begonnen met het verbeteren van gehoorbescherming, het verhogen van productiviteit en het bevorderen van connectiviteit door de nieuwste ontwikkelingen in gehoorbeschermingstechnologie samen te voegen met geavanceerde elektronica in stijlvolle, moderne en lichtgewicht ontwerpen. Het resultaat: gehoorbeschermers die er niet uitzien en niet aanvoelen als gehoorbeschermers.

Situationeel bewustzijn wordt gedefinieerd als de “perceptie van omgevingselementen en gebeurtenissen”. Met andere woorden, situationeel bewustzijn is het vermogen om te weten en te begrijpen wat er om je heen gebeurt. Helaas verminderen veiligheidsproducten vaak ons ​​situationeel bewustzijn in naam van bescherming.

Handschoenen maken het moeilijk om te voelen, gepolariseerde glazen kunnen het moeilijk maken om te zien, en gehoorbescherming… nou ja… maakt het moeilijk om te horen. Meestal is dit wat je wilt van een goede veiligheidsuitrusting; maar het beperken van je zintuigen, en dus je situationeel bewustzijn, kan zelfs gevaarlijk zijn, afhankelijk van je beroep en omgeving.

IT12 ISOTUNES FREE IN DOOSJE

Wat zijn de gevaren van beperkt situationeel bewustzijn?

Er zijn 2 grote gevaren die in ons opkomen als we denken aan beperkt situationeel bewustzijn.

Zonder bewustzijn van de wereld om je heen, is het gemakkelijk om waarschuwingssignalen en potentiële gevaren te missen. Dit brengt u in gevaar voor gevaren die u niet zag, hoorde of voelde aankomen. Het is gebruikelijk dat mensen hun PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen) verwijderen om met anderen te communiceren of hun omgeving te observeren.

Als PBM zijn verwijderd, loopt u het risico om voor de hand liggende gevaren van elementen niet op te merken.
De grote vraag is dus: hoe kunt u uw situationeel bewustzijn vergroten zonder uw PBM helemaal te verwijderen.

Op maat laten maken?

Bij Hearings zijn wij gespecialiseerd in het op maat laten maken van oordopjes. Dit geldt dus ook voor de ISOtunes oordopjes! Ben je geïnteresseerd om dit voor jouw bedrijf je laten maken? Vraag dan nu een offerte aan of neem contact met ons op via onze contactpagina.

Aanschaffen?

Wil je dit product bestellen? Wij gebruiken hier ons distributiekanaal van Bol.com voor. Wil je meerdere sets voor jouw bedrijf bestellen en debiteur worden? Neem dan contact met ons op.


Hier zijn 5 tips om uw situationeel bewustzijn te verbeteren:

 1. Gebruik de SLAM-techniek. SLAM staat voor Stop, Look/Listen, Assess en Manage en moet worden gebruikt wanneer u zich risico voelt. Voordat u aan een project begint, moet u even stilstaan ​​bij het project voordat u uw handen vuil maakt. Overweeg hoe vertrouwd u bent met de taken die voor u liggen en bepaal hoe comfortabel u bent met dit project. Kijk en luister dan naar mogelijke gevaren of gevaren. Dit moet worden gedaan voordat u met uw project begint, maar het is aan te raden om tijdens het hele project te blijven pauzeren en op zoek te gaan naar gevaren. Als u een veiligheidsrisico identificeert, evalueer dan hoe dit u en de mensen om u heen beïnvloedt. Weet u hoe u veilig te werk kunt gaan? Ten slotte wilt u het risico beheren. In een ideale wereld betekent dit dat alle risico’s worden uitgebannen. Vraag uzelf dan af hoe u dit probleem in de toekomst kunt voorkomen.
 2. Vermijd en voorkom vermoeidheid. We hebben het meegemaakt en we weten dat jij dat ook hebt gedaan. Fouten gebeuren als we moe en gestrest zijn. Zorg ervoor dat je projecten alleen start als je voldoende uitgerust bent, en neem extra voorzorgsmaatregelen als je moe bent. We raden u aan een slaap- en werkschema te vinden dat uw prestaties en veiligheid optimaliseert. Een goede vuistregel, ga altijd voor 8 uur slaap per nacht!
 3. Verbeter de communicatie met uw team. Een frisse blik kan het verschil maken! Als je met een team werkt, moedig iedereen dan aan om iets te zeggen als ze een veiligheidsrisico opmerken. Gebruik verbale of non-verbale berichten om teamleden te wijzen op mogelijke gevaren.
 4. Installeer extra waarschuwingsborden en signalen. Of het nu gaat om borden, alarmen of waarschuwingstape, zorg ervoor dat gevaren gemakkelijk herkenbaar zijn. Installeer of maak uzelf vertrouwd met automatische waarschuwingssignalen die worden geactiveerd door falende machines en processen.
 5. Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen die het situationeel bewustzijn vergroten. Niet alle PBM zijn beperkend! Zoek naar brillen en gehoorbeschermers die het situationeel bewustzijn vergroten. Dit kan eruitzien als een nachtzicht veiligheidsbril voor een beter situationeel bewustzijn in het donker, of gehoorbeschermers met actieve luistertechnologie voor situationeel bewustzijn op de werkplek.

ISOtunes gehoorbescherming voor verbeterd situationeel bewustzijn

Technologie om het situationeel bewustzijn te verbeteren, evolueert elke dag. Als u werkt in omgevingen met luide impulsgeluiden (zoals schiethamers, hamers of geweervuur), zijn oordopjes of oorkappen met actieve luistertechnologie wellicht iets voor u! Met producten met ISOtunes Aware Technology kunt u bijvoorbeeld de geluiden in uw omgeving tot 8x hun natuurlijke frequenties versterken. Dit betekent dat u kunt communiceren met collega’s of kunt luisteren naar waarschuwingssignalen op of boven de typische gehoordrempels.

Aware Technology werkt door de geluiden die u wilt horen te versterken en de geluiden die u niet wilt horen te verminderen! Wanneer producten met Aware Technology een schadelijk geluid detecteren, brengen ze het geluid in minder dan 2 milliseconden terug tot een veilig niveau. Zodra ze voelen dat het schadelijke geluid is geëindigd, kunt u de wereld om u heen weer horen op een comfortabel luisterniveau.


Onze producten

isotunes
ISOtunes FREE
ISOtunes-Pro-Aware-EN352
ISOtunes Pro Aware EN352
ISOtunes-Pro-2.0-EN352
ISOtunes Pro 2.0 EN352

VRAAG NU VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN!

 • VANAF 6 personen
 • Minimaal 25% KORTING per set
 • Niet-Goed-Geld-Terug-GARANTIE
 • Gegarandeerd SNELSTE levertijd

ISOtunes offerte?

Vraag deze hier snel aan
  Klanten zeggen

  Logo Alpha

  “Betrouwbare partner”

  “We zochten als Internationaal bedrijf een betrouwbare partner. Alpha Packaging is erg tevreden over de kwaliteit van de producten die Hearings aanbiedt. Tevens zijn we erg te spreken over de service.”

  – Piet Luijkx, Operating Manager Alpha Packaging
  Logo Regardz

  “Erg tevreden”

  “Wat betreft de communicatiegehoorbeschermers ben ik erg tevreden, het was even wennen, maar nu ik het product vaker heb gebruikt gaat het dragen er van steeds beter. De algemene gehoorbescherming heb ik nog niet zo vaak gebruikt maar, het is wel prettig om te constateren dat ik nu zorgeloos door de zaal kan lopen zonder mij druk te hoeven maken over de luide muziek. Conclusie: Ja, ik ben tevreden.”

  – Marco Goet, Regardz Hart van Holland
  Logo Kobelco

  “Fijne communicatie”

  “We vonden het belangrijk dat de otoplastieken hier bij ons op het bedrijf aangemeten konden worden. De prijs/kwaliteitverhouding moest ook goed zijn. De klik met het bedrijf en onze contactpersoon was perfect. In praktijk wil je dan wel zien dat je ook daadwerkelijk met het juiste bedrijf in zee gaat. Dat is uiteindelijk ook zo gebleken. Fijne communicatie en goed service.”

  – Richard Marting, Kobelco Welding of Euro