Bij de aanschaf van otoplastieken is het belangrijk om te weten dat de demping van de gehoorbescherming het verschil maakt tussen wat u nog hoort en het geluid dat weggefilterd wordt. De demping wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de verschillende frequenties en de standaarddeviatie.

Gemiddelde dempingswaarde van gehoorbescherming

De filters van uw gehoorbescherming worden getest op verschillende frequenties, van 63 Hz tot 8 KHz. Uit de test komt een gemiddelde dempingswaarde (Sf), maar dit kan betekenen dat uw gehoorbescherming niet goed gedempt wordt op het juiste geluidsniveau in uw situatie. Vraag dit altijd na bij uw specialist als u hierover twijfelt.

SNR Value

Als u weet wat het geluidsvolume is op de te dempen locatie, dan is het ook goed om te weten tot welk niveau u terug dempt. De SNR Value (Single Number Rating Waarde) is de waarde die u af mag trekken van het geluidsniveau. Bij de demping van gehoorbescherming is dit juist heel belangrijk omdat u daarna weet wat er aan geluid over blijft. Vervolgens hoeft u enkel nog de kennis toe te passen over veilige geluidsniveau’s en weet u perfect wat u nodig heeft.

H/M/L-Waarden

Terugkomend op de gemiddelde dempingswaarde, kunt u bij de specificaties van uw product meestal ook vinden wat deze H/M/L-waarden zijn. Dit is de demping op de hoge (H), midden (M) en lage (L) frequenties. Dit geeft al een beter beeld over de demping van de gehoorbescherming. Natuurlijk moet u wel weten in welk bereik het geluid, wat u wilt dempen, zit.

Demping van gehoorbescherming

Als u onderstaande foto aanklikt kunt u al wat meer zien wat de demping van gehoorbescherming voor u betekent. Het spraakniveau ligt vaak zo rond de 1000 Hz en industriële geluiden liggen vaak tussen de midden en hogere frequenties. Zo kunt u  alvast een beetje bepalen wat voor u van belang is.

Praktijk

Natuurlijk zit er verschil tussen de filters voor iemand die gaat motorrijden, op de bouw staat of bij een concert aanwezig is. We hebben op onze productpagina’s voor u al de schifting gemaakt. Het komt in praktijk er op neer dat otoplastieken in de basis niet zoveel van elkaar verschillen, maar het zijn juist de filters die het verschil maken. Wij produceren zelf otoplastieken met 3D productie en leveren otoplastieken van het in Engeland en omstreken geprezen Minerva Hearing Protection. Zij vullen elkaar perfect aan met ieder haar specifieke kwaliteiten.

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken van Hearings zijn specialistisch. Ze zijn uniek en op maat voor iedere gebruiker. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.