Werk je in een omgeving met veel harde geluiden, zoals in de bouw of in de muziekindustrie? Dan is het dragen van gehoorbescherming geen overbodige luxe. Voorkom gehoorschade, neem je gehoor serieus en kies ervoor om oordoppen op maat te laten maken bij Hearings voor jou en je collega’s. Je moet immers je hele leven doen met slechts één paar oren.

Bij het dragen van oordoppen is het belangrijk dat ze goed beschermen en comfortabel zitten. Oordoppen die niet goed passen beschermen niet goed, dit komt doordat er geluid kan lekken op plaatsen waar de gehoorbescherming niet goed aansluit. Het dragen hiervan kan gehoorschade tot gevolg hebben. Om er zeker van te zijn dat gehoorbescherming perfect past, kun je ervoor kiezen om oordoppen op maat te laten maken. Dit worden ook wel otoplastieken genoemd. Deze oordoppen sluiten het gehoor volledig af waardoor je zeker weet dat het gehoor goed beschermd is. Wil je oordoppen die jouw gehoor volledig beschermen? Kies dan voor oordoppen op maat van Hearings.

Waarom kiezen voor oordoppen op maat?

Op de eerste plaats kies je voor gehoorbeschermers om je gehoor goed te beschermen tegen schadelijke geluiden. Bovendien is het verplicht om gehoorbescherming ter beschikking te stellen bij geluiden boven de 80 db. Welke vorm gehoorbescherming je kiest is aan jou. Hierin is er keuze uit oorkappen, universele oordoppen of oordoppen op maat. 

De keuze voor oordoppen op maat is de meest veilige optie, omdat de oordoppen optimaal aansluiten waardoor het lekken van geluid geen kans krijgt. Daarnaast zijn de oordoppen erg comfortabel, omdat ze precies zijn aangemeten op jouw oren. Je hebt bijna het idee dat je geen gehoorbescherming draagt, omdat de oordoppen perfect aansluiten.

Bovendien merk je bij het dragen van de oordoppen weinig verschil wanneer je met iemand aan het communiceren bent. Dit komt door de speciale filter die verwerkt zitten in de oordoppen op maat. De filters zorgen ervoor dat het gehoor beschermd is, maar de juiste geluiden wel worden doorgelaten. Op deze manier hoef je geen concessies te doen op de communicatie. Dit is bij een oorkap wel anders, want met een oorkap worden alle geluiden gedempt. Met oordoppen op maat behoud je de spraakverstaanbaarheid en dat is tijdens het werken wel zo prettig.

Wat zijn otoplastieken?

We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt: “Wat zijn otoplastieken nu precies?” Otoplastieken betekent letterlijk op maat gemaakte oordoppen. Geen gedoe meer dat oordoppen niet passen of oncomfortabel zit. Otoplastieken zijn duurzaam en passen perfect bij jouw oor. Met onze otoplastieken heb je niet zo veel last van het feit dat je oordoppen draagt en ze bieden je de bescherming die je nodig hebt.

De voordelen van oordoppen op maat

Twijfel je nog over de meest geschikte gehoorbescherming? Wij zetten graag alle voordelen van op maat gemaakte oordoppen op een rij.

De gemiddelde prijs voor de aanschaf van oordoppen op maat inclusief het aanmeten is ongeveer € 130,-. Wil je graag oordoppen op maat laten aanmeten voor jou en je collega’s? Dan gaat dit bedrag verder omlaag.

Oordoppen op maat zijn vaak op lange termijn goedkoper dan andere vormen van gehoorbescherming, dit komt omdat oordoppen op maat erg lang mee gaan. Gemiddeld kun je vier tot vijf jaar met de oordoppen doen. Kies je er bijvoorbeeld voor om elke dag universele wegwerp oordoppen te gebruiken? Dan kom je aan het eind van het jaar op een bedrag van gemiddeld € 100,- uit.

Op maat gemaakte oordoppen zijn gevormd naar jouw oren. Dit betekent dat de oordoppen een perfecte pasvorm hebben. Deze perfecte pasvorm zorgt ervoor dat je gehoor optimaal beschermd is. Je hebt bijna het idee dat je geen oordoppen draagt.

Gehoorbeschadiging kun je oplopen door oordoppen te dragen die niet goed aansluiten. Het is dus erg belangrijk om te kiezen voor gehoorbescherming die optimaal werkt en goed op je oren aansluit. Door gebruik te maken van onze speciale 3D techniek wordt de vorm van je oren perfect nagemaakt. Zo weet je zeker dat de oordoppen perfect passen en dat de oren goed beschermd zijn.

Op onze producten bieden wij garantie. Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken over eventuele gehoorbeschadiging. Wij zorgen ervoor dat de oordoppen veilig zijn en een perfecte pasvorm hebben. Ook bij beschadiging of verlies kun je op ons rekenen. Bovendien komen wij na een jaar nog eens bij je langs om er zeker van te zijn dat de oordoppen de juiste vorm hebben. Met onze service weet je waar je aan toe bent.

Met oordoppen op maat is het mogelijk om op een normale manier te communiceren. Dit is bij andere vormen van gehoorbescherming wel anders. In op maat gemaakte oordoppen zit een filter verwerkt die ervoor zorgt dat communicatie gewoon mogelijk blijft. Met de oordopjes op maat worden schadelijke frequenties gedempt, maar het is nog wel mogelijk om gesprekken op te vangen of muziek te luisteren.

Oordoppen op maat gaan langer mee. Dit maakt het product erg duurzaam. Na het oordoppen aanmeten hoef jij je de komende vier tot vijf jaar geen zorgen meer te maken over eventuele gehoorschade. En met onze garantieservice kun je ervan uitgaan dat jouw oren de maximale bescherming krijgen.

Mijn opmaat gemaakte oordoppen zijn beschadigd, wat nu?

Wat vervelend! Van ons krijg je kosteloos nieuwe oordoppen op maat. Wij bieden service met 100% garantie. Met onze service zijn je oordoppen het eerste jaar volledig verzekerd tegen elk soort situatie. Ook als je een oordopje per ongeluk kwijtraakt krijg van je ons nieuwe oordoppen toegestuurd. Wij snappen namelijk dat oordoppen gebruikt worden in actieve situaties waarbij het kan voorkomen dat oordopjes beschadigen of kwijtraken. 

Laat het ons vooral weten als je oordoppen kwijt zijn, beschadigd zijn of als je het gevoel hebt dat de oordoppen niet (meer) goed passen. Met onze 100% garantie service ben je het eerste jaar verzekerd voor elk soort situatie. Bovendien kun je onze service na het eerste jaar verlengen zonder vast te zitten aan een contract. 

Om er zeker van te zijn dat je oordoppen na het einde van het jaar nog steeds goed passen meten wij je oren nogmaals. Het kan zijn dat het kraakbeen van je oor verandert waardoor de oordoppen niet meer optimaal passen. Is dit het geval? Dan krijg je van ons nieuwe oordoppen op maat. Door onze controle kun je er zeker van zijn dat je gehoor het hele jaar goed beschermd is.Oordoppen op maat voor iedere situatie

Op maat gemaakte oordoppen zijn in allerlei verschillende situaties te gebruiken, omdat er voor elke toepassing wel een soort filter te gebruiken is. Het is verplicht om oordoppen te gebruiken in het bedrijfsleven en in de zware industrie waar veel lawaai is. Daarnaast worden ze ook gebruikt in het uitgaansleven, bij motorrijders, bij mensen die slecht slapen en voor gebruik in de (schiet)sport. Eigenlijk iedereen die de wens heeft om omgevingsgeluid te dempen kan op maat gemaakte oordoppen gebruiken. 

Ben je bijvoorbeeld muzikant en sta je veel op het podium? Dan is het verstandig om muziek oordoppen aan te meten. Wij maken oordoppen op maat met een filter die ervoor zorgt dat geluid gedempt wordt tot een niveau dat niet schadelijk is voor je gehoor. Het filter zorgt ervoor dat je veilig van muziek kunt genieten zonder in te leveren op de kwaliteit van het geluid. 
Het is ook mogelijk om oordoppen op maat te laten maken die speciaal bedoeld zijn om mee te communiceren. In de oordoppen zit een verbinding verwerkt die je kunt aansluiten op een portofoon. Ook is het mogelijk om oordoppen met bluetooth te laten maken. Vooral in de wereld van de onopvallende communicatie zijn kleine oordopjes aan te raden. Denk bijvoorbeeld aan presentatoren of politieagenten. Doordat de oordoppen klein zijn en goed aansluiten valt het niet op dat de oordoppen worden gedragen én krijg je geluid perfect binnen.


Oordoppen op maat laten maken

Oordopjes op maat laten maken lijkt een moeilijk proces, maar niets is minder waar. Wij nemen deze zorg voor je uit handen. Wij meten je oren op en met onze 3D techniek garanderen we een perfecte pasvorm. Bovendien krijg je bij ons het eerste jaar 100% garantie, ook bij verlies of beschadiging. Wij vinden het belangrijk dat jij en je medewerkers geen gehoorbeschadiging oplopen en met onze garantie kom je niet voor verrassingen te staan. Aan het eind van het jaar meten we de oordoppen daarom nogmaals ter controle. Zo weet je zeker dat je elke (werk)dag goed beschermd bent.


Oordoppen aanmeten op locatie

Het aanmeten van de oordopjes doen we in de meeste gevallen op locatie wanneer het jou uitkomt. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden. We bespreken de verschillende opties graag met je. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de oordoppen alleen bij jou aan te meten of ook gelijk de meting uit te voeren bij al jouw collega’s.

Het is ook mogelijk dat wij langskomen op locatie om een geluidsmeting te verrichten. Op basis hiervan kunnen we de filter van de oordoppen afstemmen op het geluid van je werkomgeving. Het maakt niet uit welke optie je kiest. Het belangrijkste is dat jouw oren goed beschermd zijn in elke situatie.

Meer informatie?

Wil je meer weten over onze op gehoorbescherming op maat? Neem contact met ons op voor advies of maak een afspraak. Wil je graag een offerte ontvangen? Laat je gegevens achter en wij zorgen ervoor dat je een offerte van ons ontvangt. 
De specialisten van Hearings helpen je graag. Samen zorgen we ervoor dat je gehoor goed beschermd is. Wij staan voor je klaar om alle vragen te beantwoorden. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0497-22 11 49 of maak gebruik van ons contactformulier.


Onze producten

Actieve impact otoplastieken
Actieve impact Otoplastieken
luxe otoplastieken
Luxe Otoplastieken
passieve impact
Passieve Impact Otoplastieken

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan!

  • Vanaf 6 personen
  • Minimaal 25% korting per set
  • Niet-Goed-Geld-Terug-Garantie
  • Gegarandeerd de snelste levertijd

Oordoppen op maat offerte?

Vraag deze hier snel aan