Oordoppen op maat voor bedrijven

Oordoppen op maat heb je in vele soorten en maten. Als je ze aan wil schaffen, heb je vaak vragen. Hoeveel demping hebben ze? Van welk materiaal zijn ze gemaakt? Zijn mijn oordoppen gecertificeerd? Hoeveel garantie zit er op? Wordt de maat van de oordoppen ergens opgeslagen? Dit zijn zomaar een paar vragen die eigenlijk iedereen wil weten. Heb jij met je bedrijf al op maat gemaakte gehoorbescherming? Dan ben je misschien op zoek naar service. Op deze pagina leggen we uit wat op maat gemaakte oordoppen zijn. We behandelen de vragen hierboven. Daarnaast vertellen we je ook over het onderhoud. Zo voldoe je met jouw bedrijf aan de wet. Je medewerkers of collega’s zijn happy.

Hoeveel demping hebben deze oordoppen?

Dat verschilt. Een van de voordelen van op maat gemaakte oordoppen, is filterkeuze. Er zijn nogal wat filters in de markt. Ze zijn allemaal bedoeld om te beschermen. Laat je adviseren, is ons advies 😉. Ieder zijn vak natuurlijk. De specialist kan het geluid meten. Vaak weet hij/zij vanuit ervaring wel wat je als bedrijf nodig hebt. Een goede specialist zorgt voor de juiste demping en goede spraakverstaanbaarheid. De factoren tijd*blootstelling spelen hier een belangrijke rol. Jouw gehoorbescherming moet niet overdempen. Maar ook zeker niet onderdempen.Eigenlijk is er best een simpel rekensommetje voor. Voor elke 3dB (decibel) die er bij komt, halveert je verblijfstijd. Voorbeeld: Heb je geen oordoppen in en is het geluid 80dB? Dan mag je 8 uur per dag blootgesteld worden aan dat geluid. Dat is een wetenschappelijk feit. Sta je er langer in, dan loop je gehoorschade op. 3dB er bij halveert, dus in 83dB geeft nog 4 uur veiligheid. Tel maar verder door. 86dB = 2 uur veilig werken. In de tabel zie je hoe lang je veilig zou kunnen zijn. De conclusie is dus dat je een goede afstemming nodig hebt. Dat is met universeel moeilijker dan met oordoppen die op maat zijn. oordoppen op maat. Wanneer heb je ze nodig?

Van welk materiaal zijn jouw oordoppen?

In de basis zijn er eigenlijk maar twee materialen. Namelijk siliconen en acrylaat. Daar zit wat verschil tussen. Er zit geen prijsverschil tussen. Tenminste als je de goede leverancier kiest. Er zijn bedrijven die zachte op maat gemaakte oordoppen duurder maken. Dat vinden ze wat moeilijker om te maken. Daarmee voel je sturing naar harde oordoppen. Onzin. Je moet vrij kunnen kiezen. Er valt voor allebei wat te zeggen. Zacht is flexibel, dat beweegt dus mee. Ze dempen wel wat minder. Harde op maat gemaakte oordoppen zijn glad. Dat zet je dus sneller in je oren. Optisch, blijven ze schoner. De levensduur is afhankelijk van de verandering van je oor. Je moet dat dus jaarlijks laten controleren. Kapot kunnen ze beide. Komt ie weer, maar een goede leverancier vergoedt dat kosteloos.

Zijn onze op maat gemaakte oordoppen gecertificeerd?

Dat mag ik hopen van wel! Per 21 april 2018 is er een nieuwe wet in werking getreden. In het kort betekent dit dat gehoorbescherming in de hoogste veiligheidscategorie valt. Vroeger was dat een categorie lager. Alle leveranciers moeten dus vanaf dat moment een nieuwe certificering hebben. Heeft jouw leverancier die certificering al? Check het, anders zijn jouw op maat gemaakte oordoppen niet wettelijk. Je mag ze dan dus niet dragen. Zorg dus dat je niet voor niets je geld investeert. Als ze bij jouw bedrijf komen controleren, dan moet het goed zijn. Je betaalt als snel € 80,- tot 100,- per set. Zonde als je dat geld zo in de prullenbak gooit. Vraag je leverancier naar het certificaat. Ze zijn ook verplicht deze online te produceren.

Wordt de maat van de oordoppen ergens opgeslagen?

Ja, en nee. Er zijn twee manieren van opslag. De eerste is het fysiek opslaan van jouw mallen. Bij het afdrukken maken voor jouw oordoppen, blijven mallen over. Die mallen krijg je soms terug, of worden bewaard door de leverancier. Pas hier mee op! Deze mallen gaan krimpen na verloop van tijd. Dus na een half jaar kun je die niet meer gebruiken. Beter is het om de afdrukken digitaal op te slaan. Vooruitstrevende leveranciers maken jouw oordoppen namelijk in 3D. Bij 3D productie wordt jouw afdruk gescand. Die afdruk blijft dus 100% het zelfde. Reproductie is dus heel makkelijk. Bij 3D productie worden jouw oordoppen op maat geprint. Ben je ze dus kwijt? Met maar één druk op de knop is dat geregeld. oordoppen op maat

Hoeveel garantie heb ik op mijn op maat gemaakte oordoppen?

Dat hangt van je leverancier af. In deze, laat je niet foppen. Let goed op eigen risico als een set opnieuw gemaakt moet worden. Let er ook op dat er geen spraakverwarring is. Vaak krijg je 2 jaar garantie op pasvorm en demping. Garantie op pasvorm en demping zegt niets over lekkage. Pasvorm gaat alleen maar over of jouw oordop lekker zit. Demping gaat over het filter. Als dat niet goed is krijg je een nieuw filter. Wederom zegt dat niets over lekkage. Wij werken bijvoorbeeld met 100% garantie. Daar heb je dus alles in zitten. Nu hoef je ze niet bij ons te bestellen. Uiteraard zouden we dat wel waarderen. Het gaat er om dat je een weloverwogen keuze maakt. Waar je jouw op maat gemaakte oordoppen bestelt, is aan jou.

Ik heb al oordoppen op maat

Ok, dat is mooi. Die hoef je niet zomaar te vervangen. Je moet ze wel jaarlijks laten controleren. Dat is bij wet geregeld. In de wet staat dat op maat gemaakte oordoppen deugdelijk moet zijn. Deugdelijkheid is alleen te controleren door middel van een lektest. Een lektest is een druktest. Er wordt dan gekeken met luchtdruk of de oordoppen nog goed passen. M.a.w. kijken of ze goed aansluiten in het oor. Is dat zo, dan mag je weer een jaar vooruit. Als ze lek zijn, dan ben je toe aan nieuwe. Die controle kun je zelf inregelen. Je kunt ook jouw leverancier dit jaarlijks laten doen. Je krijgt dan ieder jaar een oproep. Je leverancier komt dan jaarlijks testen of je oordoppen nog goed zijn. Dan ben je ontzorgd. Dat is wel zo makkelijk. Overigens wil dat niet zeggen dat je vast zit aan een contract. Ook dat kun je prima zelf bepalen. Contracten zijn vaak lastig als je er vanaf wilt. Zorg dat je flexibiliteit eist van je leverancier. Heb je hulp daarbij nodig? Of ben je benieuwd naar de prijs van oordoppen op maat? Vraag het ons  gerust.

Waar moet je uiteindelijk dus op letten bij op maat gemaakte oordoppen?

  1. Let goed op de demping van jouw oordoppen
  2. Je moet vrij zijn in keuze tussen hard en zacht
  3. Let op of jouw leverancier gecertificeerd is
  4. Opslag van oorafdrukken moet digitaal zijn
  5. Garantie op lekkage is anders dan pasvorm of demping
  6. Je kunt je bestaande gehoorbescherming ook laten controleren

Onze klanten zeggen

blog image

“Betrouwbare partner”

“We zochten als Internationaal bedrijf een betrouwbare partner. Alpha Packaging is erg tevreden over de kwaliteit van de producten die Hearings aanbiedt. Tevens zijn we erg te spreken over de service.”

– Piet Luijkx, Operating Manager Alpha Packaging
blog image

“Prima werk”

“Mijn oren zijn mijn leven, maar mijn uiterlijk vind ik als vrouw ook belangrijk. Gelukkig laat zich dat prima combineren. Mijn gehoorbescherming is als een sieraad, past super goed bij mijn kleding qua kleur en heeft toch ook een eigen persoonlijke look gekregen. En dat voor luttel bedrag meer. Prima werk Hearings. Puur persoonlijk en heerlijk genieten.”

– Herma Klok, Vrijwilligster Podium 10
blog image

“Erg tevreden”

“Wat betreft de
communicatiegehoorbeschermers ben ik erg tevreden, het was even wennen, maar nu ik het product vaker heb gebruikt gaat het dragen er van steeds beter. De algemene gehoorbescherming heb ik nog niet zo vaak gebruikt maar, het is wel prettig om te constateren dat ik nu zorgeloos door de zaal kan lopen zonder mij druk te hoeven maken over de luide muziek. Conclusie: Ja, ik ben tevreden.”

– Marco Goet, Regardz Hart van Holland
100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.

FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.

Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.

Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.