Otoplastieken aanmeten: hoe werkt dat?

Weet jij wat we doen bij het aanmeten van otoplastieken? Wij kunnen ons goed voorstellen dat je graag wilt weten wat er gaat gebeuren voordat we aan je oren zitten. Wat nu als je te veel oorsmeer hebt? Of als je al eens geopereerd bent aan de oren? 

Onze optometristen hebben een speciale opleiding gehad en weten alles over otoplastieken en het aanmeten daarvan. Zij helpen je graag met alle vragen en geven uitgebreide informatie voordat ze beginnen met een meting. 

Om je te helpen leggen wij graag stap voor stap uit hoe wij otoplastieken aanmeten. Zo ben je straks goed voorbereid en kom je niet voor verrassingen te staan.

otoplastieken-aanmeten

Wat is gehoorschade?

Vele mensen die op zoek gaan naar gehoorbescherming hebben vaak al een vorm van gehoorverlies of gehoorlast. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.

2.-Ieder-mens-is-uniek

Alle stappen van otoplastieken aanmeten

Voordat we starten met het aanmeten van otoplastieken geven we eerst meer informatie over de verschillende soorten otoplastieken in ons aanbod. Vervolgens gaan we onderzoeken waar je de otoplastieken voor gaat gebruikt. Ga je de otoplastieken bijvoorbeeld voor het werk gebruiken? En in wat voor soort bedrijf werk je? Door deze vragen te stellen kunnen we bepalen welke otoplastieken het meeste geschikt zijn. Daarnaast kunnen we bepalen hoeveel demping je nodig hebt. 

We nemen een aantal modellen mee die je rustig kunt bekijken. Zo kun bijvoorbeeld kiezen tussen een hard of een zacht model. Verder gaan we onderzoeken welk filter je nodig hebt. Al deze gegevens vullen we in voor het aanmeten van de otoplastieken. Iedereen krijgt zijn/haar eigen registratie, zodat alle gegeven uniek blijven. Daarna beginnen we met het inmeetproces van de otoplastieken.


 • Om een goede meting te verrichten willen we graag wat achtergrondinformatie van je weten. Ben je bijvoorbeeld geopereerd aan de oren? Of heb je pas een oorontsteking gehad? Deze vragen stellen we om een verantwoorde keuze te maken in de otoplastiek en het aanmeten daarvan. 
 • Voordat we de otoplastieken aanmeten kijken we eerst in het oor met een otoscoop. Met een otoscoop kunnen we in de gehoorgang kijken. We kijken of er geen merkwaardigheden zijn en of er niet teveel oorsmeer in het oor zit. Te veel oorsmeer kan betekenen dat oren eerst uitgespoten moeten worden. Soms wordt een opeenhoping van oorsmeer een prop. Die prop zit dan in de weg voor het verdere proces. Als de oren mooi zuiver en vrij zijn, dan kunnen we verder. Een beetje oorsmeer is trouwens helemaal geen probleem. Dat is normaal zelfs.
 • Nadat de oren zijn geïnspecteerd gaan we het trommelvlies beschermen voor het inmeten. Dat doen we met een speciaal watje. Bij het aanmeten van otoplastieken gaan we namelijk een vloeibare pasta gebruiken. Die pasta mag natuurlijk nooit naar je trommelvlies. Het watje wordt precies ver genoeg in je oor geplaatst om een mooie afdruk te kunnen nemen. Het zetten van een watje kan best een gek gevoel zijn. Bedenk dat onze otometrist goed getraind is. We weten écht wat we doen.
 • Na het zetten van het watje kunnen we de pasta inbrengen. De twee-componenten pasta brengen we in het oor met een speciaal mengpistool. Zo, nu kan het wachten beginnen. Meestal duurt het uitharden van de pasta ongeveer vijf minuten. Let op dat je de kaken niet beweegt tijdens het uitharden, anders passen de otoplastieken uiteindelijk niet goed. 
 • Het aanmeten van de otoplastieken is klaar als de pasta is uitgehard. Eigenlijk hebben we niet de otoplastieken aangemeten, maar hebben we hebben de mal gemaakt. We kunnen de otoplastieken nu pas echt gaan maken, dit doen we met een speciale 3D techniek. Dan krijg je een schitterende pasvorm. We scannen de modellen in op een 3D scanner. Daarna modelleren we de mallen tot een eindproduct. Tot slot worden ze geprint en afgewerkt. Meestal duurt dit interne proces acht tot tien werkdagen.


Nieuwe techniek van otoplastieken aanmeten

Er is een schitterende nieuwe techniek op de markt waarmee we nu aan het experimenteren zijn. Het digitaal scannen van oren wordt namelijk de toekomst. In plaat van watjes plaatsen en pasta inbrengen gaan we scannen. De absolute nieuwe techniek voor de toekomst van otoplastieken inmeten. Ontzettend gaaf!

Het digitaal scannen van de oren zorgt ervoor dat traditionele oorafdrukken niet meer nodig zijn. Onze otometristen kunnen door de nieuwe techniek alles digitaal regelen. Via een Wi-Fi / 4G verbinding versturen we de digitale scans naar het lab. Daarna kunnen de otoplastieken direct gemodelleerd worden. Dat is nog eens een toffe manier van otoplastieken aanmeten! Houd de website in de gaten. We vertellen je er snel meer over.


De voordelen op een rij

 • We geven een uitgebreide voorlichting
 • Bij ons weet je waar je aan toe bent
 • Otoplastieken aanmeten gebeurt door professioneel opgeleide otometristen
 • Met otoplastieken ben je beschermd en kun je communiceren zonder in te leveren op kwaliteit
 • Wij geven garantie, zodat je zeker weet dat de op maat gemaakte oordoppen goed passen
 • Otoplastieken zijn comfortabel en gaan heel lang mee

Wij zijn continue bezig met innoveren. Zo gaan wij met Hearings B.V. met jou de toekomst in. Digitaal scannen, digitaal modelleren en digitaal printen. Aanmeten otoplastieken wordt in de toekomst steeds slimmer. Comfort gecombineerd met veiligheid, de nieuwste technieken én met ons 100% garantie concept. Wij zijn er klaar voor. Doe jij met ons mee?


Onze producten

Actieve impact otoplastieken
Actieve impact Otoplastieken
luxe otoplastieken
Luxe Otoplastieken
passieve impact
Passieve Impact Otoplastieken

VRAAG NU VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN!

 • VANAF 6 personen
 • Minimaal 25% KORTING per set
 • Niet-Goed-Geld-Terug-GARANTIE
 • Gegarandeerd SNELSTE levertijd

Oordopjes op maat offerte?

Vraag deze hier snel aan