Niets zo vervelend als oordoppen die niet passen, niet lekker zitten en je vooral niet de oplossing bieden waarnaar je naar op zoek bent. Zoek niet verder bij Hearings ben je altijd aan het juiste adres. Onze oordoppen op maat zorgen ervoor dat de otoplastiek beter past, meer comfort heeft en ontzettend duurzaam is. Daarom spreken wij ook liever van otoplastieken in plaats van oordoppen. 

Otoplastieken zijn veel duurzamer. Ze brengen comfort voor de gebruiker en zijn speciaal op maat gemaakt.

Wat zijn otoplastieken?

Wat zijn otoplastieken?

We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt ‘ wat zijn otoplastieken nu precies?’. Otoplastieken betekent letterlijk op maat gemaakte oordoppen. Geen gedoe met dat het net niet past of oncomfortabel zit, nee otoplastieken zijn duurzaam en passend bij jouw oor. Met onze otoplastieken heb je zo min mogelijk last van het feit dat je oordoppen draagt en ze bieden je de bescherming die je nodig hebt.

Je hebt maar één paar oren, wees er daarom zuinig op!

Er zijn verschillende otoplastieken verkrijgbaar. Zo zijn er speciale otoplastieken voor communicatie, muziek, schietsport, slapen, studeren en vliegen en voor de motor en cabrio. Elk hebben zij hun eigen unieke eigenschappen en beschermt de een meer tegen harde geluiden dan de ander. 

Wat jouw wensen en eisen ook zijn, je wilt je oren het beste beschermen. Met de otoplastieken van Hearings zet je de eerste stap in de goede richting als het op gehoorbescherming aan komt.

Ieder mens is uniek

Er zijn geen twee dezelfde vormen van oren. Zelfs bij je eigen oren zie je verschil. Moet je voorstellen dat je voor al die miljarden oren op de wereld een zelfde soort oordoppen zou gebruiken? Ondenkbaar niet? 

Elk oor is anders, en verdient dus een otoplastiek op maat.

Om tegemoet te komen aan die uniekheid is het belangrijk dat je kiest voor oordoppen op maat, otoplastieken dus! Het is héél belangrijk dat een otoplastiek uiterst nauwkeurig wordt ingemeten. Hiermee vergroot je niet alleen het het comfort, maar het voorkomt ook lekkage. Lekkage betekent dat er geluiden ‘langs de oordoppen lekken’. 

Als er geluid langs het otoplastiek kan, dan is de sluiting slecht. Maatwerk is dus van groot belang. Als de otoplastieken goed passen, dan werken de geplaatste filters ook perfect. Die filters zorgen ervoor dat schadelijke geluiden gedempt worden. Spraakverstaanbaarheid of richting-horen blijven dan in tact, maar geluidsoverlast wordt tegengehouden.

Een otoplastiek op maat kunnen we alleen inmeten bij oren die een schone gehoorgang hebben. Als er teveel oorsmeer in zit, kan dat een prop vormen. Bij proppen kunnen we (nog) niet aanmeten. De gebruiker moet dan eerst de oren laten uitspuiten. Dat kan bij de huisarts. 

Uiteraard kunnen de otoplastieken dan op een later moment alsnog ingemeten worden. Heb je in het verleden een medische conditie aan de oren gehad of een chronische oorontsteking? Nee contact met ons op om alle informatie met elkaar door te spreken. We adviseren je hier graag over.

 

Otoplastieken inmeten en afdrukken

Verschillende materialen otoplastieken

Otoplastieken gaan langer mee dan reguliere oordoppen. Deze gaan misschien een jaar mee en vervang je daarna weer. Dat geldt niet voor otoplastieken. Hiermee ben je goed beschermd en heb je geen pijn in je oren tijdens het dragen. Dat komt aan de ene kant door het materiaal waarvan ze gemaakt worden en aan de andere kant door de manier waarop wij ze inmeten en maken (met 3D). 

Bij Hearings werken wij met twee materialen, met een verschillende hardheid. Namelijk siliconen & acrylaat.

Siliconen otoplastieken (zacht)

Siliconen modellen worden vaak als heel prettig in het oor ervaren. Ze zijn wat stroever als harde oordopjes, maar ze zitten heel lekker. Ze bewegen mee in het oor. Heb je een gevoelig oor? Dan is zacht silicoon de perfecte oplossing. 

Siliconen nemen wel wat makkelijker stof en vuil op, hierdoor is het extra belangrijk dat je de oordoppen goed schoonmaakt. Het maximale dempingsniveau van siliconen is wat lager dan die van acrylaat. Dit heeft te maken met het materiaal. Hard (acrylaat) dempt wat beter. 

Acrylaat otoplastieken (hard en glad)

Acrylaat is natuurlijk een ander materiaal. Het is hard en glad. Soms is de associatie met hard dat het niet prettig is. Bij ons is dat zeker niet het geval. Wij maken namelijk alles 3D op maat, waardoor de oordop perfect in je gehoorgang past. Echt op maat gemaakt dus!

Harde otoplastieken zijn perfect qua pasvorm. Een bijkomend voordeel is dat ze ook niet zo veel vuil opnemen als bij zachte modellen. Bovendien zijn zij eenvoudig in het oor te brengen en er ook weer uit te halen. 

Het hardere materiaal maakt dat deze oordoppen op maat nog duurzamer zijn dan die van siliconen. De demping die we kunnen halen is ook zwaarder. Het materiaal leent zich beter voor een zwaardere demping.

Otoplastieken in doos

De prijs van otoplastieken

De kosten van otoplastieken ligt bij ons aan het model dat je kiest. Speciale otoplastieken voor communicatie zijn anders dan die voor bijvoorbeeld slapen of muziek oordoppen. Je hebt hier te maken met gehoorbescherming op maat dus elke oplossing is uniek.

De otoplastieken kosten verschillen niet als je voor een bepaald materiaal kiest. Kies je dus voor hard of zacht, dan maakt het voor de otoplastieken prijs niets uit. Wij rekenen namelijk geen prijsverschil in het gekozen materiaal. Neem contact met ons op als je meer informatie wilt over de otoplastieken prijs en de door jou gekozen set.

Ons stappenplan

Wat het beste bij jou en jouw situatie past, pakken wij op aan de hand van ons vijfstappenplan. Van daaruit bepalen we ook hoeveel de otoplastieken kosten als je deze via ons aanschaft.

1. Advies en inventarisatie

We willen weten wie je bent en waar je naar op zoek bent. Heb je tien of meer sets nodig? Dan komen we graag bij je langs. Onder dit aantal voorzien we je graag van een passend advies via de telefoon. Onze adviseurs willen graag weten aan welke geluidsbronnen personeel blootgesteld wordt en hoe lang.

Als het nodig is, doen we ook geluidsmetingen op locatie. Audiologisch onderzoek is zelfs ook één van de vele mogelijkheden.

2. Offerte akkoord en plan maken

Na goedkeuring van onze heldere offerte wordt een aanmeet-afspraak gemaakt. Hearings maakt in overleg een planning voor inmeten op locatie, om zo effectief mogelijk aan de slag te gaan samen. 

3. Inmeten van de oordoppen op maat

Dan kan nu het aanmeten gebeuren. Tijdens het inmeten geven onze adviseur een uitleg over de otoplastieken. Ze leggen ook precies uit welke handelingen ze gaan uitvoeren. Op die manier kunnen wij op de beste manier de otoplastieken op maat maken.

4. Productie op maat

We produceren de oordoppen op maat in 3D in ons eigen lab. Het duurt ongeveer 10 tot 15 werkdagen tot ze klaar zijn. Onze adviseur heeft ondertussen al een afspraak met je gepland voor de levering. We leveren ze dus altijd met een wettelijke eindcontrole, tenzij je dit nadrukkelijk niet wilt. 

5. Standaard verzekerd binnen ons 100% garantieplan

Otoplastieken die binnen ons 100% garantieplan vallen, zijn altijd verzekerd. Standaard is de verzekering twee jaar op pasvorm en demping. Daarbij is lekkage bij ons volledig gedekt, net als verlies, diefstal en breuk. 100%, gegarandeerd!


Waarom kiezen voor otoplastieken van Hearings?

Mocht er iets met de otoplastieken aan de hand zijn? Bel ons en we lossen het kosteloos op. Bij ons geen strenge contracten en kosten die overal aan verbonden zijn. Bij Hearings ben je aan het goede adres en bieden we meer!

  1. Altijd perfect op maat door speciale 3D productie
  2. Geen prijsverschillen tussen hard en zacht
  3. Offerte op maat = perfect product op maat
  4. Aftersales. 100% garantie is ook 100% garantie
  5. Jaarlijkse controle van de otoplastieken
  6. Optimalisatie van de vorm zonder extra kosten
  7. Gratis reiniging en onderhoud van de gehoorbescherming

Heb je nog vragen of wil je ook genieten van oordoppen op maat? We helpen je graag met passend advies, neem contact met ons op we staan voor je klaar!

otoplastieken voorbeeld

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken van Hearings zijn specialistisch. Ze zijn uniek en op maat voor iedere gebruiker. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.