Niets is zo vervelend als oordoppen die niet passen en niet lekker zitten. Oordoppen die niet de oplossing bieden waarnaar je op zoek bent. Iedereen die wel eens te maken heeft gehad met te veel geluid beseft dat het dragen van gehoorbescherming geen overbodige luxe is. Toch is het voor mensen een grote stap om oordoppen op maat aan te laten meten. Veel mensen weten dat oordoppen op maat gemaakt kunnen worden, maar men vindt ze vaak aan de dure kant. Toch is het helemaal niet zo duur om oordoppen aan te laten meten. Dat komt omdat de levensduur van op maat gemaakte oordoppen vaak een stuk langer is. Op maat gemaakte oordoppen of otoplastieken gaan gemiddeld vier tot vijf jaar mee.

otoplastieken op maat

Wat zijn otoplastieken?

We kunnen ons voorstellen dat je je afvraagt: “Wat zijn otoplastieken nu precies?” Otoplastieken betekent letterlijk op maat gemaakte oordoppen. Geen gedoe meer dat oordoppen niet passen of oncomfortabel zit. Otoplastieken zijn duurzaam en passen perfect bij jouw oor. Met onze otoplastieken heb je niet zo veel last van het feit dat je oordoppen draagt en ze bieden je de bescherming die je nodig hebt.

Je hebt maar één paar oren, wees er zuinig op!

Er zijn verschillende otoplastieken verkrijgbaar. Zo zijn er speciale otoplastieken voor communicatiemuziekschietsportslapen, studeren en vliegen en voor de motor en cabrio. Elk hebben zij hun eigen unieke eigenschappen en de één beschermt beter tegen harde geluiden dan de ander en het is ook afhankelijk voor welke toepassing je het gebruikt.

Wat jouw wensen en eisen ook zijn, je wilt je oren het beste beschermen om je gehoor niet te beschadigen. Samen met Hearings zet je de eerste stap in de goede richting op het gebied van gehoorbescherming.

Onze oordoppen op maat zorgen ervoor dat de otoplastiek beter past, meer comfort heeft en ontzettend duurzaam is. Daarom spreken wij ook liever van otoplastieken in plaats van oordoppen. Ze brengen comfort voor de gebruiker en zijn speciaal op maat gemaakt.

Wat is gehoorschade?

Veel mensen die op zoek zijn naar gehoorbescherming hebben vaak al een vorm van gehoorverlies of gehoorlast. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan betekenen.

Perfect op maat gemaakte otoplastieken

De vorm van ieder oor is uniek. Zelfs bij je eigen oren zie je een verschil. Stel je voor dat je voor miljarden oren op de wereld dezelfde soort oordoppen zou gebruiken? Dat is toch ondenkbaar of niet? 

Ieder oor is anders, en verdient dus een otoplastiek op maat.

Om rekening te houden met de uniekheid van ieder oor is het belangrijk dat je kiest voor oordoppen op maat, otoplastieken dus! Het is van groot belang dat een otoplastiek uiterst nauwkeurig wordt ingemeten. Hiermee vergroot je niet alleen het het comfort, maar het voorkomt ook lekkage. Lekkage betekent dat er geluiden langs de oordoppen lekken. 

Als er geluid langs een otoplastiek kan dan is de sluiting niet goed. Maatwerk is dus van groot belang. Als de otoplastieken goed passen, dan werken de geplaatste filters ook perfect. De filters zorgen ervoor dat schadelijke geluiden worden gedempt. Spraakverstaanbaarheid of richtinghoren blijven dan in tact tijdens gebruik, maar geluidsoverlast wordt tegengehouden.Verschillende materialen otoplastieken

Otoplastieken gaan langer mee dan reguliere oordoppen. Reguliere oordoppen gaan meestal een jaar mee en daarna vervang je ze weer. Dat geldt niet voor otoplastieken. Hiermee ben je goed beschermd en heb je geen pijn in je oren tijdens het dragen. Dat komt aan de ene kant door het materiaal waarvan ze worden gemaakt en aan de andere kant door de manier waarop wij ze inmeten en maken (met 3D). 

Bij Hearings werken we met twee materialen met een verschillende hardheid. Namelijk siliconen & acrylaat.

Siliconen (zacht)

Siliconen modellen worden vaak als heel prettig in het oor ervaren. Ze zijn wat stroever als harde oordopjes, maar ze zitten heel lekker. Ze bewegen mee in het oor. Heb je een gevoelig oor? Dan is zacht silicoon de perfecte oplossing. 

Siliconen nemen wel wat makkelijker stof en vuil op. Hierdoor is het extra belangrijk dat je de oordoppen goed schoonmaakt. Het maximale dempingsniveau van siliconen is wat lager dan die van acrylaat. Dit heeft te maken met het materiaal. Hard (acrylaat) dempt wat beter. 

Acrylaat (hard en glad)

Acrylaat is natuurlijk een ander materiaal. Het is hard en glad. Soms is de associatie met hard dat het niet prettig is. Bij ons is dat zeker niet het geval. Wij maken namelijk alles met 3D op maat waardoor de oordop perfect in je gehoorgang past. Echt op maat gemaakt dus!

Harde otoplastieken zijn perfect qua pasvorm. Een bijkomend voordeel is dat ze ook niet zo veel vuil opnemen als bij zachte modellen. Bovendien zijn ze eenvoudig in het oor te brengen en er ook weer uit te halen. 

Het hardere materiaal maakt dat deze oordoppen op maat nog duurzamer zijn dan die van siliconen. De demping die we kunnen halen is ook zwaarder. Het materiaal leent zich beter voor een zwaardere demping.

Voor wie zijn otoplastieken?

Waar kun je dan op maat gemaakte oordoppen laten aanmeten? In alle eerlijkheid vertellen we dat wij dat het liefst voor jou doen. We komen in de meeste gevallen bij jou op locatie en op een tijdstip wanneer het jou uitkomt. Daar zijn ook geen extra kosten aan verbonden. Uiteraard zijn er ook veel audiciens in Nederland die op maat gemaakte oordoppen aanmeten. Deze audicien kun je dan bezoeken in zijn/haar winkel. Ook dat is natuurlijk een prima oplossing. Eigenlijk moet je gewoon doen wat je het prettigst vindt. De basis is onze ideologie: het maakt niet uit wat je doet, als je de oren maar beschermt.


De prijs van otoplastieken

De kosten van otoplastieken ligt bij ons aan het model dat je kiest. Speciale otoplastieken voor communicatie zijn anders dan die voor bijvoorbeeld slapen of muziek. Je hebt hier te maken met gehoorbescherming op maat dus elke oplossing is uniek.

Er zit geen verschil in de prijs van otoplastieken als je voor een bepaald soort materiaal kiest. Of je nou kiest voor hard of zacht materiaal, dat maakt voor de prijs niets uit. Wij rekenen namelijk geen prijsverschil in het gekozen materiaal. Neem contact met ons op als je meer informatie wilt over de prijs van otoplastieken en de door jou gekozen set. Als je dan bedenkt dat een set bij aanschaf inclusief het aanmeten gemiddeld € 130,- kost voor een particuliere gebruiker, dan is het gedeeld door 4 niet eens zoveel. Natuurlijk is de eerste aanschaf wel behoorlijk, maar het plezier is ongekend als je het eenmaal gewend bent. Als je de oordoppen zakelijk gebruikt, of als je met meerdere personen de op maat gemaakte oordoppen laat aanmeten, dan is het zelfs een heel stuk goedkoper.


Onze werkwijze

Wat het beste bij jou en jouw situatie past, pakken wij op aan de hand van ons vijfstappenplan. Van daaruit bepalen we ook hoeveel de otoplastieken kosten als je deze via ons aanschaft.

We willen weten wie je bent en waar je naar op zoek bent. Heb je tien of meer sets nodig? Dan komen we graag bij je langs. Onder dit aantal voorzien we je graag van een passend advies via de telefoon. Onze adviseurs willen graag weten aan welke geluidsbronnen personeel blootgesteld wordt en hoe lang.

Als het nodig is, doen we ook geluidsmetingen op locatie. Audiologisch onderzoek is zelfs ook één van de vele mogelijkheden.

Na goedkeuring van onze heldere offerte wordt een aanmeet-afspraak gemaakt. Hearings maakt in overleg een planning voor inmeten op locatie, om zo effectief mogelijk aan de slag te gaan samen.

Dan kan nu het aanmeten gebeuren. Tijdens het inmeten geven onze adviseurs een uitleg over de otoplastieken. Ze leggen ook precies uit welke handelingen ze gaan uitvoeren. Op die manier kunnen wij op de beste manier de otoplastieken op maat maken.

We produceren de oordoppen op maat in 3D in ons eigen lab. Het duurt ongeveer 10 tot 15 werkdagen tot ze klaar zijn. Onze adviseur heeft ondertussen al een afspraak met je gepland voor de levering. We leveren ze dus altijd met een wettelijke eindcontrole, tenzij je dit nadrukkelijk niet wilt.

Otoplastieken die binnen ons 100% garantieplan vallen, zijn altijd verzekerd. Standaard is de verzekering twee jaar op pasvorm en demping. Daarbij is lekkage bij ons volledig gedekt, net als verlies, diefstal en breuk. 100%, gegarandeerd!


Waarom kiezen voor Hearings?

Mocht er iets met de otoplastieken aan de hand zijn? Bel ons en we lossen het kosteloos op. Bij ons geen strenge contracten en kosten die overal aan verbonden zijn. Bij Hearings ben je aan het juiste adres en bieden we meer!

 • Altijd perfect op maat door speciale 3D productie
 • Geen prijsverschillen tussen hard en zacht
 • Offerte op maat = perfect product uniek voor ieder persoon
 • Aftersales. 100% garantie is ook 100% garantie
 • Jaarlijkse controle van de otoplastieken
 • Optimalisatie van de vorm zonder extra kosten
 • Gratis reiniging en onderhoud van de gehoorbescherming

Heb je nog vragen? We helpen je graag met een passend advies. Neem contact met ons op, we staan voor je klaar!


Hoe lang gaan otoplastieken mee?

Otoplastieken kunnen meerdere jaren gebruikt worden. Echter blijven je oren je hele leven lang groeien. Hierdoor moet je ze jaarlijks laten controleren of ze niet geluid door lekken. Vaak gaan otoplastieken een tot vier jaar mee afhankelijk van hoe snel jouw oren groeien en wanneer die groei plaatsvindt.

Wanneer moet ik gehoorbescherming dragen?

Gehoorbescherming is nodig in ruimtes waar geluid boven de 80 dB gemeten wordt. Je gehoor langdurig blootstellen aan geluid boven de 80 dB kan gehoorbeschadiging opleveren. Dit is dus vaak op de werkvloer in fabriekshallen, maar ook op feesten en festivals. Afhankelijk van het aantal dB kun je dan een filter met demping kiezen.

Zijn otoplastieken herbruikbaar?

Ja. Ze zijn makkelijk in en uit te doen en hierdoor ook makkelijk in gebruik. Als je de otoplastieken goed onderhoudt dan kunnen ze ook jaren meegaan. Zorg hierbij dat de gehoorbuis goed schoon blijft en maak de buitenkant ook regelmatig schoon.

Hoe onderhoud ik mijn otoplastieken?

Er zijn verschillende manieren om de otoplastieken te onderhouden. Hierbij is het van belang dat de gehoorbuis vrij blijft van oorsmeer. Dit kun je doen door de otoplastieken in een bakje water te leggen met een bruistabletje, maar ook door bijvoorbeeld een borsteltje met pennetje te gebruiken. De buitenkant kan schoongemaakt worden met een doekje. Dit kan alcohol zijn of gewoon water.

Voor wie zijn otoplastieken geschikt?

In feite zijn otoplastieken voor iedereen geschikt. Wel is het zo dat voor kinderen en jongeren die nog in de groei zijn de otoplastieken vaak snel niet meer goed aansluiten. Ook voor mensen met gevoelige oren kan het prima. Hierin hebben wij eventueel ook aanpassingen waardoor het fijner zit, zoals bijvoorbeeld otoplastieken die meer in de oorschelp zitten in plaats van in de gehoorgang.

Kun je muziek luisteren met otoplastieken in?

In principe kun je de radio nog prima horen met otoplastieken in. Mocht je op zoek zijn naar iets waarmee je zelf muziek kan luisteren terwijl je beschermd bent dan hebben wij daar ook een oplossing voor. Wij bieden op dit gebied de ISOtunes aan. Dit is bluetooth gehoorbescherming die je kan verbinden met je telefoon. Hiermee kun je dus gewoon muziek luisteren terwijl je beschermd bent. Om dit optimaal te maken zijn wij ook in staat om deze op maat te maken. Dan heb je de ultieme bescherming en comfort.


Onze producten

Actieve impact Otoplastieken
Luxe Otoplastieken
Passieve Impact Otoplastieken

VRAAG NU VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN!

 • VANAF 6 personen
 • Minimaal 25% KORTING per set
 • Niet-Goed-Geld-Terug-GARANTIE
 • Gegarandeerd SNELSTE levertijd

Otoplastieken op maat offerte?

Vraag deze hier snel aan
  Klanten zeggen

  Logo Alpha

  “Betrouwbare partner”

  “We zochten als Internationaal bedrijf een betrouwbare partner. Alpha Packaging is erg tevreden over de kwaliteit van de producten die Hearings aanbiedt. Tevens zijn we erg te spreken over de service.”

  – Piet Luijkx, Operating Manager Alpha Packaging
  Logo Regardz

  “Erg tevreden”

  “Wat betreft de communicatiegehoorbeschermers ben ik erg tevreden, het was even wennen, maar nu ik het product vaker heb gebruikt gaat het dragen er van steeds beter. De algemene gehoorbescherming heb ik nog niet zo vaak gebruikt maar, het is wel prettig om te constateren dat ik nu zorgeloos door de zaal kan lopen zonder mij druk te hoeven maken over de luide muziek. Conclusie: Ja, ik ben tevreden.”

  – Marco Goet, Regardz Hart van Holland
  Logo Kobelco

  “Fijne communicatie”

  “We vonden het belangrijk dat de otoplastieken hier bij ons op het bedrijf aangemeten konden worden. De prijs/kwaliteitverhouding moest ook goed zijn. De klik met het bedrijf en onze contactpersoon was perfect. In praktijk wil je dan wel zien dat je ook daadwerkelijk met het juiste bedrijf in zee gaat. Dat is uiteindelijk ook zo gebleken. Fijne communicatie en goed service.”

  – Richard Marting, Kobelco Welding of Euro