Om jouw oordopjes uit te kunnen printen in onze 3D printers, moeten we eerst een 3D scan maken van de mal. Dit doen wij in ons lab. Hier worden de mallen gescand en opgeslagen op de computer zodat deze verstuurd kunnen worden voor een perfecte kopie van jouw gehoorgang.

Mal scannen en digitaliseren

De mal in de scanner plaatsen

Voordat de mal gescand kan worden moet deze natuurlijk schoon zijn. Vuiltjes en dingen kunnen er namelijk voor zorgen dat de otoplastieken niet goed aansluiten wanneer deze geprint zijn. Als de mal klaar is om gescand te worden wordt deze in de scanner geplaatst. Deze scanner gaat heel nauwkeurig te werk.

De 3D scan maken

Met een speciaal programma worden er dan scans gemaakt van de mallen. Dit wordt in setjes gedaan. Hierbij is het belangrijk dan alle gegevens juist overgenomen worden zodat de juiste persoon de juiste otoplastieken ontvangt. Zodra er een scan gemaakt is kunnen deze gevormd worden tot otoplastieken.

De otoplastieken vorm geven

De mallen die gemaakt worden van de gehoorgang zijn veel groter dan het uiteindelijke product. Er moet dus nog wat aangepast worden. Met een programma op de computer worden er stukjes afgehaald en scherpe randjes rond gemaakt. Er wordt dan ook een aanpakje op gemodelleerd als de klant dit wil. Wat hier wordt gemodelleerd is wat er uiteindelijk uitgeprint gaat worden in de 3D printers.

Oordoppen op maat laten maken?

Dat kan! Neem contact met ons op of vraag een offerte aan voor jouw op maat gemaakte oordoppen. Wij helpen je graag met kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Je kunt ons ook altijd volgen op Facebook, LinkedIn en Instagram.

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken van Hearings zijn specialistisch. Ze zijn uniek en op maat voor iedere gebruiker. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.

Onze klanten zeggen


100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.


FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.


Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.


Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.