Boven de 80 decibelmeter is gehoorbescherming verplicht

In de Arbowet staat beschreven dat werknemers niet blootgesteld mogen worden aan 85 decibelmeter of meer. Wanneer er sprake is van geluidsniveau boven de 80 decibelmeter is de werkgever verplicht gehoorbescherming ter beschikking te stellen voor zijn werknemers. De grens van 87 decibelmeter mag nooit overschreden worden.

Volgens de Arbowet is de werkgever verplicht om eerst iets aan bronbestrijding te doen. Als dit niet mogelijk is moet de tijd verkort worden dat medewerkers blootgesteld worden aan het harde geluid. Mocht dit ook niet mogelijk zijn, is de werkgever verplicht gehoorbescherming aan te schaffen voor zijn werknemers.

Indien het dagelijkse gemiddelde hoger is dan 85 decibel, is ook de werknemer verplicht om gehoorbescherming te dragen, volgens de Arbowet. Vanaf 83 decibelmeter mag een werknemer maximaal vier uur werken zonder gebruik van gehoorbescherming. In de daaropvolgende vier uur mag de werknemer niet blootgesteld worden aan een te hoog geluidsniveau.

Volgens de wet mogen er drie verschillende soorten gehoorbescherming gebruikt worden, namelijk gehoorkappen, universele oordopjes en otoplastieken. De keuze uit deze gehoorbescherming mag echter niet afhangen van het budget van de werkgever. Het te dragen product dient in overeenstemming met de drager bepaald te worden.

Indien de werkgever otoplastieken verstrekt is het verplicht om deze jaarlijks te laten controleren. 

Bron

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over het juiste gebruik van gehoorbescherming binnen uw bedrijf of heeft u vragen over de Arbowet gehoorbescherming? Neem dan gerust even contact met ons op, wij helpen u graag!

100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.

FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.

Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.

Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.

canadadrugs24.com