Het is alweer even geleden dat ik veelvuldig bezig was met het inmeten en servicen van gehoorbescherming. Onze mensen werken dagelijks met klanten die het gehoor van hun mensen graag willen beschermen. Zij maken de leukste dingen mee en daarmee hebben ze de mooiste verhalen die ze met jou kunnen delen. Vandaag heb ik ervoor gekozen om een verhaal uit de praktijk aan de achterkant (niet minder belangrijk!) ons te laten zien om zo ook een te belichten wat de mensen in ons laboratorium voor jou doen.

We weten allemaal hoe het werkt. Je plaatst, meestal na een offertetraject, een bestelling bij ons en daarna komt één van onze buitendienstmensen bij jouw bedrijf op locatie. We maken oorafdrukken en deze oorafdrukken komen bij ons in ons lab terecht. Eigenlijk begint het dan pas echt.

In ons laboratorium hebben we verschillende mensen met hun eigen specialisaties. We beginnen namelijk met het scannen van je oorafdruk. Die oorafdruk is nog “vers” het materiaal is nog niet gekrompen en door deze digitaal te maken hebben we een 100% pasvorm van jouw oor.  

Otoplastieken 3D

Na het scannen komt een heel belangrijk onderdeel: het modelleren. Met onze speciale 3D sofware gaan we jouw oorafdruk ombouwen tot een digitaal op maat gemaakt oordopje. We kijken naar hoe lang jouw otoplastieken moeten zijn, bouwen een filterkanaal in en zorgen dat het esthetisch er mooi uitziet.

Otoplastieken 3D software

Na het modelleren gaan we jouw otoplastieken printen. Als je harde otoplastieken besteld hebt dan worden deze direct geprint. Ze komen zo van de printer en we schuren deze nog licht op, zodat de lak straks mooi hecht. We zorgen voor een gravering, kleuren deze in en zetten de lak. 

Otoplastieken lakken

Als je zachte otoplastieken hebt, dan werkt het een klein beetje anders. Zachte otoplastieken kun je namelijk nog niet printen. We maken dus als het ware digitaal en 100% passende contramal. Als deze mallen geprint zijn, dan vullen we deze met siliconen. Ze gaan een droogproces in en daarna is jouw zachte oorafdruk klaar voor hetzelfde proces als met harde otoplastieken. Ze worden nog even licht geschuurd, gegraveerd en gelakt.  

Na het lakken van de otoplastieken zijn ze klaar voor assemblage. Dat houdt in dat we nog een laatste kwaliteitscontrole doen en vervolgens alle accessoires toe gaan voegen. Koordje, kledingklem, ID-kaartje, cerumenpen en opbergmaterialen worden klaar gezet. Alles wordt verpakt in een doosje en daarna staat het klaar voor verzending.

Zo zie je maar weer, het maken van otoplastieken is best een intensief arbeidsproces. Soms wordt er gedacht, even printen en klaar…..  Het heeft echt nog wel wat voetjes in de aarde om jouw perfecte otoplastieken te maken. Maar dan heb je ook wat ;-). 

Waar onze buitendienst iedere dag weer met andere mensen en andere bedrijven te maken hebben, zijn wij hier intern dagelijks met dezelfde werkzaamheden bezig. Uiteraard doen we ook nog Research en Development, maar voor onze productie vanuit hier nog eens een dikke pluim! 

Kees 

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken van Hearings zijn specialistisch. Ze zijn uniek en op maat voor iedere gebruiker. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.

Onze klanten zeggen


100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.


FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.


Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.


Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.