Het is december, bijna Kerstmis. Vele bedrijven houden in deze periode normaal gezien een kerstborrel voor het personeel. Het uitgelezen moment om de controle van de otoplastieken te laten plaatsvinden, zo kan iedereen weer veilig beginnen aan het nieuwe jaar. (Want de jaarlijkse controle van de otoplastieken is oh zo belangrijk!)

Helaas is het dit jaar anders, bij de meeste bedrijven gaat de kerstborrel niet door, aangezien het niet toegelaten is met zoveel personen bij elkaar te zijn wegens de coronacrisis. Zo ook bij een klant van ons, een aannemingsbedrijf, goed voor zo’n 100 werknemers met gehoorbescherming. Ook zij kunnen hun jaarlijkse kerstdrink niet laten doorgaan waardoor de controle dit jaar anders zal moeten gebeuren. 

Drie dagen rijd ik rond, van werkplaats naar werkplaats, om alle werknemers hun gehoorbescherming te controleren. Op de ene werkplaats is het zeer makkelijk om de werknemers te bereiken, op de andere werkplaats hebben ze een pipowagen voorzien om de controle ‘coronaproof’ te laten plaatsvinden en op nog andere plaatsen mag ik mee aan boord van het schip. 
Jammer van hun kerstborrel maar zo heb ik weer drie dagen vol afwisseling en avontuur achter de rug en het mooie is dat zij allen weer veilig kunnen werken.

Dat maakt het voor mij zo leuk om otometrist te zijn. Enerzijds draag je bij aan de bescherming van mensen op de werkvloer, want je gehoor is iets om te koesteren. 
Anderzijds is het een enorm gevarieerde job. Je komt bijna elke dag op een andere plaats, je ontmoet elke dag nieuwe mensen en af en toe wordt ook je avontuurlijke kant een beetje uitgedaagd.

En om nog maar eens het belang van de controle van de otoplastieken te benadrukken, moeilijk gaat ook! We volgen de veiligheidsmaatregelen strikt op en op deze manier is corona geen excuus om de controle niet te laten doorgaan.

De avontuurlijke otometrist


Op een gelukkig en vooral gezond 2021!

Rani Maes, Otometrist

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken van Hearings zijn specialistisch. Ze zijn uniek en op maat voor iedere gebruiker. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.

Onze klanten zeggen


100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.


FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.


Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.


Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.