Om te achterhalen of het geluidsniveau bij jou op de werkvloer al dan niet te hoog is om zonder gehoorbescherming rond te lopen, kan je een geluidsmeting laten uitvoeren. Deze meting gebeurt aan de hand van een geluidsmeter. Vervolgens geeft die in decibel aan hoe hoog het geluidsniveau werkelijk is en of er gehoorbescherming nodig is.Vanaf dat het niveau van 80 dB(A) overschreden wordt, dient er opgelet te worden. In een werkomgeving met een constant niveau van 80 dB(A) mag je maximaal 8 uur aanwezig zijn, dit 5 dagen per week. Wanneer dit niveau stijgt met 3 dB(A), halveert de tijd dat je mag blootgesteld zijn. Dit kan je zien in de afbeelding linksonder. In de afbeelding rechtsonder kan je zien wat het geluidsniveau bedraagt bij bepaalde werktuigen.

Een simpele handzaag heeft al een niveau van 85 dB, wat wil zeggen dat je dit maximaal 2,5 uur per dag mag gebruiken zonder bescherming. Het is dus van groot belang dat bij de minste twijfel van het geluidsniveau op de werkvloer, een geluidsmeting wordt uitgevoerd. Het is vaak luider, en vervolgens schadelijker, dan je eerst denkt. Blijkt dat het geluidsniveau effectief te hoog is, dan is de werkgever verplicht van gehoorbescherming te voorzien. Dit kan gaan van gehoorkappen, universele oordopjes op maat tot gehoorbescherming op maat.

Wij zijn in het bezit van zo’n geluidsmeter dus twijfel jij aan het geluidsniveau bij jou op de werkvloer of wil je het gewoon eens laten controleren, aarzel dan niet om contact op te nemen. Want zoals bij alles ‘It is better to be safe than sorry’.

tabellen otoplastieken

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken van Hearings zijn specialistisch. Ze zijn uniek en op maat voor iedere gebruiker. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.

Onze klanten zeggen


100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.


FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.


Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.


Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.