Het lawaai op de werkplek wordt vaak onderschat en niet als schadelijk ervaren.

Gehoorverlies is een steeds ernstiger probleem in Europa en de meest erkende beroepsziekte. Bij lawaaidoofheid hebben geluidsgolven de haarcellen in het binnenoor beschadigd. Eenmaal afgestorven, kunnen ze niet meer worden hersteld.

Lawaai heeft niet alleen een schadelijk effect op ons gehoor, maar kan ook negatieve effecten hebben op het hele lichaam. Hoofdpijn, stofwisselingsproblemen, spijsverteringsproblemen en vele andere klachten kunnen bijvoorbeeld worden veroorzaakt door blootstelling aan lawaai.

1.       Hoofdpijn

2.       Tinnitus, gehoorbeschadiging

3.       Verhoogd risico op hartinfacten en hoge bloeddruk

4.       Verhoogde afgifte van adrenaline met stofwisselingsproblemen tot gevolg

5.       Spijsverteringsproblemen

6.       Verminderde bloedcirculatie

 

 

 

De bijzondere tragiek is dat elk individueel geval van lawaaidoofheid met de juiste gehoorbescherming 100% voorkomen had kunnen worden. Wanneer moet gehoorbescherming worden gedragen?

Een geluid wordt veroorzaakt door trillingen die zich in de lucht voortplanten als drukgolven. Hoe krachtiger de drukgolven, hoe harder het geluid. Deze kunnen worden gemeten en worden uitgedrukt in decibels (dB). De belasting van een geluidsniveau voor het oor wordt gemeten in dB(A).

De bescherming van werknemers in een lawaaierige werkomgeving wordt geregeld door de EG-Richtlijn 2003/10/EG betreffende de bescherming tegen geluidshinder. Daarin is vastgelegd dat de werkgever moet zorgen voor gehoorbescherming als het geluidsniveau meer dan 80 dB bedraagt en dat de werknemer een passende gehoorbescherming moet dragen als het geluidsniveau meer dan 85 dB bedraagt:

  • Geen draagplicht: ⌀ Geluidsniveau < 80 dB, impulsgeluid < 135 dB.
  • Beschikbaar, maar niet verplicht te dragen: ⌀ Geluidsniveau 80 dB tot 85 dB of impulsgeluid 135 dB tot 137 dB.
  • Beschikbaarheid en verplichting om te dragen: ⌀ Geluidsniveau > 85 dB, impulsgeluid > 137 dB.

Hierbij dienen de veiligheidseisen van de normen EN 352-1 tot en met EN 352-8 te worden nageleefd.

Meten is weten, wij helpen u graag!

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken van Hearings zijn specialistisch. Ze zijn uniek en op maat voor iedere gebruiker. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.

Onze klanten zeggen

“Betrouwbare partner”

“We zochten als Internationaal bedrijf een betrouwbare partner. Alpha Packaging is erg tevreden over de kwaliteit van de producten die Hearings aanbiedt. Tevens zijn we erg te spreken over de service.”

– Piet Luijkx, Operating Manager Alpha Packing

“Prima werk”

“Mijn oren zijn mijn leven, maar mijn uiterlijk vind ik als vrouw ook belangrijk. Gelukkig laat zich dat prima combineren. Mijn gehoorbescherming is als een sieraad, past super goed bij mijn kleding qua kleur en heeft toch ook een eigen persoonlijke look gekregen. En dat voor luttel bedrag meer. Prima werk Hearings. Puur persoonlijk en heerlijk genieten.”

– Herma Klok, Vrijwilligster Podium 10

“Erg tevreden”

“Wat betreft de communicatiegehoorbeschermers ben ik erg tevreden, het was even wennen, maar nu ik het product vaker heb gebruikt gaat het dragen er van steeds beter. De algemene gehoorbescherming heb ik nog niet zo vaak gebruikt maar, het is wel prettig om te constateren dat ik nu zorgeloos door de zaal kan lopen zonder mij druk te hoeven maken over de luide muziek. Conclusie: Ja, ik ben tevreden.”

– Marco Goet, Regardz Hart Van Holland


100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.


FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.


Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.


Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.