Volgens de (arbo)wet mogen werknemers niet worden blootgesteld aan 85 dB(A) of meer. Als het geluidsniveaus boven de 80 dB(A) zit, is de werkgever verplicht individuele gehoorbescherming ter beschikking te stellen. Het geluidsniveau mag nooit boven de 87 dB(A) komen.

Gehoorbeschermers moeten dus dempen tot onder de grens van 80 dB(A).

De werkgever is, volgens de arbowet, verplicht om eerst aan bronbestrijding te doen. Wanneer dit niet kan, moet de tijd van blootstelling verkort worden. Als ook dit niet de oplossing is, mag gehoorbescherming als wettelijke bescherming worden gebruikt.

De dagdosis is het gemiddelde geluidsniveau per dag. Deze mag niet hoger zijn dan 85 dB(A). Als dit wel het geval is moet de werknemer verplicht gehoorbescherming dragen. Wanneer het geluidsniveau hoger is dan 83 dB(A) mag een werknemer maximaal 4 uur zonder gehoorbescherming werken. In de volgende 4 uur mag dan geen te hoog geluidsniveau zijn.

Maximale blootstelling aan lawaai

Volgens de arbowet zijn er 3 soorten goedgekeurde gehoorbescherming. Dit zijn, gehoorkappen, universele oordopjes en otoplastieken (op maat gemaakte oordopjes).

De keuze van bescherming mag niet afhangen van het budget, maar moet in overleg met de drager(s) bepaald worden.

De noodzaak van gehoorbescherming moet in de RI&E worden opgenomen. Als hieruit blijkt dat gehoorbescherming nodig is, moeten er passende maatregelen genomen worden.

Heeft u vragen hierover kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken van Hearings zijn specialistisch. Ze zijn uniek en op maat voor iedere gebruiker. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.

Onze klanten zeggen


100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.


FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.


Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.


Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.