Gehoorbescherming is super belangrijk, want als je gehoor eenmaal kapot is hersteld deze niet meer. Je moet dus goed voor je gehoor zorgen en dat kan door gehoorbescherming te dragen in luide omgevingen.

Waarom gehoorbescherming?

gehoorbescherming

Je gehoor is een gevoel orgaan die, als het eenmaal beschadigd is, niet meer hersteld. Je moet er dus voorzichtig mee zijn. De trilhaartjes in je oren kunnen veel hebben maar bij langdurige blootstelling aan harde geluiden breken ze af en dit is wat we gehoorbeschadiging noemen. Dit kan voorkomen worden door gehoorbescherming te dragen als het geluid harder is dan 80 decibel.

Wat voor nut heeft het?

Gehoorbescherming kan op veel verschillende manieren gedaan worden. Wij raden aan om otoplastieken (oordopjes op maat) te gebruiken. Deze sluiten perfect aan en je kan ze in verschillende soorten kiezen. Daarnaast zijn er ook verschillende demping niveaus en filters zodat jij altijd perfect beschermd bent.

Hoe werkt gehoorbescherming?

Het werkt vrij simpel. Gehoorbescherming demp het geluid wat jouw oor binnenkomt. Dit doordat de gehoorgang wordt afgesloten voor een groot deel. Afhankelijk van wat je wil en hoeveel demping je nodig hebt wordt er een keuze gemaakt voor een filter of niet. Voor iedere situatie is er wel iets wat perfect past. Daarnaast zijn er ook universele gehoorbeschermers. Deze zitten voor vele net iets minder comfortabel maar ze beschermen ook.

gehoorbescherming

Wat moet ik kiezen?

Wat voor gehoorbescherming je draagt is een keuze die ieder voor zich maakt. Je kan gaan voor oor kappen, maar die zijn groot en lomp en warm. daarnaast kan je gaan voor universele oordopjes, maar die sluiten niet altijd goed aan en zitten niet altijd lekker. Je kan ook voor otoplastieken kunnen gaan. Deze zijn precies op maar alleen kosten ze wel wat meer.

Wij raden aan om voor gehoorbescherming op maat te gaan. Dit omdat deze perfect aansluiten op jouw gehoor en dus geen geluid door lekken. Ze kosten wat meer maar zijn wel ontzettend duurzaam. Je kan er vaak jaren mee vooruit als je ze goed schoon houdt. Er zit dus altijd een optie voor jou tussen.

Oordoppen op maat laten maken?

Dat kan! Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij helpen je graag met kijken naar wat de mogelijkheden zijn voor jouw oordoppen op maat. Je kunt ons ook altijd volgen op Facebook, LinkedIn en Instagram.

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken van Hearings zijn specialistisch. Ze zijn uniek en op maat voor iedere gebruiker. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.

Onze klanten zeggen


100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.


FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.


Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.


Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.