Dit zijn 5 goede tips voor de verzorging van het oor. 

1. Gebruik gehoorbescherming in luide omgevingen. 

Als je in een luide omgeving bent vergeet dan niet gehoorbescherming te gebruiken. Het beste is dan op maat gemaakte oordoppen, want die dempen het geluid het beste. Ook werken universele oordoppen maar de op maat gemaakte oordoppen blijven het beste. Maar wat is nou een luide omgeving? Wij zien een luide omgeving als een omgeving waarbij het geluid 85 of meer dB (decibel) is. 

2. Hou uw volume niet te hoog. 

schietsport otoplastieken

Wij raden iedereen aan om niet het volume van uw oortjes of koptelefoon te hoog te hebben. Dus probeer uw volume tussen 60 en 85 dB of lager te houden. Dat kunt u doen door:  

  • Niet meer dan 2/3 van uw volumebalk vol te houden. 
  • U kunt uw oortjes of koptelefoon voor uzelf houden en als u dan uw geluid hoort dan adviseren wij u om uw geluid zachter te zetten.
  • Uw geluidsbalk kan rood kleuren als uw muziek te hard staat verlaag uw geluid dan (indien van toepassing bij uw apparaat)  

3. Droog het oor nadat deze nat is geworden. 

Kantel na het zwemmen/ douchen uw hoofd naar beide kanten zodat het overbodige water eruit kan lopen en daarmee word iedere keer ook een laagje oorsmeer meegenomen . Droog de buitenkant en de oorschelp van uw oor met een (hand)doek. Zo kunt u voorkomen dat u zwemmersoor  krijgt. Zwemmersoor is in feite  dat er water in uw oor vast komt te zitten.   

het oor

4. Gebruik geen wattenstaafjes. 

Vaak word er gedacht dat met wattenstaafjes oorsmeer verwijderen goed is. Dat is dus niet zo! Uw haalt uw oorsmeer dat is beschermt tegen oorinfecties weg. Ook kan u uw huid beschadigen. Het oorsmeer dat u niet uit uw oor verwijderd word verder de gehoorgang in waardoor u slechter gaat horen. 

5. Draag een muts of oorwarmers bij koud weer. 

De regulaire blootstelling van kou aan uw oor kan leiden tot gehoorverlies. Uw lichaam kan reageren op de kou de botgroei in je gehoorgang te vergroten. Vanaf 15 graden Celsius begint je lichaam te consolideren dus wij raden aan om vanaf die temperatuur uw muts of oorwarmers te dragen.  

Oordoppen op maat laten maken?

Dat kan! Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij helpen je graag met kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Je kan ons ook volgen op Facebook, LinkedIn en Instagram.

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken van Hearings zijn specialistisch. Ze zijn uniek en op maat voor iedere gebruiker. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.

Onze klanten zeggen


100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.


FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.


Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.


Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.