Otoplastieken kun je voor veel verschillende dingen gebruiken. Ze zijn dan ook te krijgen in verschillende vormen en maten en afhankelijk van wat de gebruiker wil is er altijd wel wat te bedenken.

Waar kan ik mijn otoplastieken voor gebruiken?

Er zijn veel mogelijkheden en als we even niet kijken naar het filter of de vorm van de otoplastieken zijn er een aantal dingen waarvoor je ze kan gebruiken. We hebben een lijstje voor je gemaakt:

  • Slapen
  • Zwemmen
  • Festivals/ feesten/ concerten
  • Motor/cabrio
  • Werk/klussen
  • Tegen afleiding
  • In de schietsport

Otoplastieken draag je eigenlijk als je je gehoor wil beschermen of als je het geluid van buitenaf wil dempen (hoeft niet eens schadelijk te zijn).

Moet ik dan meerdere otoplastieken aanschaffen?

Het beste en fijnste is als je voor iedere situatie de perfecte oordop hebt, maar dat is niet helemaal nodig. Veel oordoppen kunnen gecombineerd worden. Zo kunnen oordoppen met een industrieel filter op het werk gebruikt worden maar ook op de motor of op een feest. Afhankelijk van hoeveel je wil dempen kun je dan een filter kiezen die precies bij jou past.

Hoe gaat dat in zijn werking?

Nou we hebben dus voor verschillende situaties verschillende otoplastieken. Zo hebben slaapoordoppen geen filter, zijn ze zacht en hebben ze geen aanpakje. Zo zitten ze comfortabel en niet in de weg. Motor oordoppen hebben een verzonken aanpakje en zijn zacht maar hebben wel een industrieel filter. Zo worden de schadelijke geluiden zoals de wind gedempt en passen ze goed onder de helm. Deze oordoppen zijn op 1 ding na hetzelfde als gewone werkoordoppen. Deze hebben  een gewoon aanpakje, wat het makkelijker maakt om in en uit te doen. Daarnaast werken werkoordoppen wel in hard materiaal.

schietsport otoplastieken

Wat als ik speciale festival oordopjes wil?

Dat kan. Daar hebben wij een speciaal filter voor. Nou werkt een industrieel filter ook prima maar die kan het geluid licht verstoren. Voor festivals en feesten hebben wij iets wat wij een vlakfilter noemen. Deze dempt alle frequenties op gelijk niveau. Hierdoor wordt geluid niet vervormd en kun jij gewoon lekker van de muziek genieten.

Oordoppen op maat laten maken?

Dat kan! Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij helpen je graag met kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Je kunt ons ook altijd volgen op Facebook, LinkedIn en Instagram.

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken van Hearings zijn specialistisch. Ze zijn uniek en op maat voor iedere gebruiker. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.

Onze klanten zeggen


100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.


FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.


Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.


Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.