Wij printen en bewerken onze otoplastieken. Dit doen wij met een 3D printer en daarna worden ze met de hand bewerkt. Hier komen een aantal dingen bij kijken. Dit deel van het proces kost de meeste tijd en is nauwkeurig werk.

Het printen van de otoplastieken

Printen en bewerken

Voor het printen gebruiken wij 3D printers. Deze zijn super nauwkeurig en leveren beter werk dan wanneer je dit met de hand doet. Daarnaast scheelt het ook wat tijd zodat wij onze klanten en snellere levertijd kunnen bieden.

De gemodelleerde scans worden naar de 3D printer gestuurd zodat we deze kunnen printen en bewerken. Als ze uitgeprint zijn, zijn ze nog niet helemaal perfect. Ze moeten dan nog afgewerkt worden.

Afwerken van de otoplastieken

Wanneer de otoplastieken uitgeprint zijn moeten ze natuurlijk wel nog bewerkt worden. Er zullen altijd wat harde stukjes aan zitten en de otoplastieken krijgen allemaal een serienummer zodat wij ze uit elkaar kunnen houden en ze bij de juiste personen terecht komen. Nou is het natuurlijk wel lastig om de dopjes uit elkaar te houden en daar hebben wij wat op bedacht. Om ze uit elkaar te houden hebben wij de gravering in het rechter dopje rood gemaakt en links is deze wit.

De otoplastieken moeten natuurlijk soepel het oor in gaan en dus moeten ze mooi geschuurd worden en gelakt. Comfort is natuurlijk van groot belang en hier steken wij veel tijd en moeite in.

Bijna klaar!

Voordat we de otoplastieken mee kunnen geven aan de mensen moeten we een aantal dingen doen. Zoals hierboven vermeld is moeten de serienummers erin gezet worden en worden alle oneven heden glad gemaakt. Ze worden gelakt en dat zijn ze bijna klaar.

Bijna al onze oordopjes zijn voorzien van een koordje en kledingklem. (Gaat niet bij otoplastieken zonder aanpakje natuurlijk). Daarnaast worden ze geleverd in een etui met een schoonmaak borsteltje, blaadje met uitleg en je persoonlijke pasje met gegevens. Dit pasje moet je niet kwijtraken want daar staan de gegevens op die wij nodig hebben om nieuwe te kunnen maken.

Oordoppen op maat laten maken?

Dat kan! Neem contact met ons op of vraag een offerte aan voor jouw op maat gemaakte oordoppen. Wij helpen je graag met kijken naar wat de mogelijkheden zijn. Je kunt ons ook altijd volgen op Facebook, LinkedIn en Instagram.

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken van Hearings zijn specialistisch. Ze zijn uniek en op maat voor iedere gebruiker. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.

Onze klanten zeggen


100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.


FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.


Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.


Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.