Door de jaren heen zijn er veel verschillende vormen van gehoorbescherming ontstaan. Zo heb je over-ear en in-ear gehoorbescherming en gehoorbescherming die universeel is of op maat. Dat laatste is wat we otoplastieken noemen, oordoppen op maat. Otoplastieken zijn tegenwoordig een van de meest populaire vormen van gehoorbescherming geworden. Dit komt natuurlijk door de vele voordelen die otoplastieken met zich mee brengen.

voordelen van otoplastieken

Voordelen van otoplastieken:

Otoplastieken nemen een tal van voordelen met zich mee. Zo sluiten otoplastieken precies aan op het oor waardoor geluid niet naar binnen kan lekken. Met universele oordoppen kan er altijd geluid doorlekken omdat er ruimtes tussen de dop en de binnenkant van je oor zitten.

Doordat otoplastieken op maat zijn zitten ze dus ook comfortabel en passen ze altijd precies goed. Universele doppen zijn vaak of te groot of net te klein waardoor er nooit een goede fit is. Ze zijn makkelijk in en uit te doen je hoeft niet te lopen rommelen met dopjes die je eerst moet indrukken.

Otoplastieken geven de gebruiker ook de keuze in verschillende filters. Dit houdt in dat er gekeken kan worden naar hoeveel geluid er gedempt moet worden en daar kan het filter op aangepast worden. Zo is er altijd genoeg demping maar niet te veel. Op deze manier kun je dus gericht dempen en is de gebruiker niet helemaal afgesloten van de rest van de wereld.

Otoplastieken zijn ontzettend veelzijdig inzetbaar. Gehoorbescherming nodig op het werk? Waarom niet ook gebruiken op de motor, of tijdens het slapen? Thuis ook lekker aan het klussen! Daar kun je ze ook prima voor gebruiken. Otoplastieken zijn duurzaam. Waar universele dopjes vaak na een tijdje vervangen moeten worden, gaan otoplastieken jaren mee als je ze goed bijhoudt. Het is een stevig product wat van goed materiaal wordt gemaakt. Hierdoor zijn ze stoot bestendig en kun je er voor een hele lange tijd van genieten.

tpu met koord

Ieder voordeel heeft zijn nadeel.

Alles heeft zo zijn voordelen en nadelen en dat geld ook voor otoplastieken. Nou is dit lijstje gelukkig heel kort. Het eerste nadeel is dat otoplastieken persoonsgebonden zijn. Dat betekend dat ze niet onderling gedeeld kunnen worden. Is wel een stuk schoner.

Het tweede nadeel is dat het wat duurder is om aan te schaffen. Otoplastieken moeten aangemeten worden en gemaakt worden en daar zit wel een prijskaartje aan. Wel is het zo dat je dit 1 maal aanschaft en dan een hele lange tijd gebruikt. Universele producten slijten vaak sneller en moeten dus vaker vervangen worden.

Otoplastieken worden in de praktijk gezien als de beste vorm van gehoorbescherming. Ze sluiten beter aan en hierdoor zijn ze eigenlijk de enigste waar geen geluid lekt. Je kan kiezen voor een filter waardoor de bescherming altijd de juiste demping biedt. Maar let wel op. Ook al hebben otoplastieken een goede levensduur, het is aan te raden om ze ieder jaar te laten lektesten en controleren zodat jij altijd optimaal beschermd bent voor luide geluiden in jouw omgeving.

Oordoppen op maat laten maken?

Dat kan! Neem contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij helpen je graag met kijken naar wat de mogelijkheden zijn.

Je kunt ons ook volgen op Facebook, LinkedIn of Instagram.

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken van Hearings zijn specialistisch. Ze zijn uniek en op maat voor iedere gebruiker. Lees snel verder over wat gehoorbescherming op maat nu precies is en wat Hearings voor u kan doen.

Onze klanten zeggen


100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.


FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.


Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.


Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.